Testépítők vagy Küzdősportolók/harcművészek? Kik a keményebbek?
Elkezdtem gondolkodni. Az emberek többsége (az átlag), azt hiszi, hogy aki 2 méter magas, 100 kg fölötti és kigyúrt, akkor az brutális és nem mernek belé kötni. Viszont a küzdősport pedig megtanít ténylegesen bunyózni, vagyis biztosít egy tudást ha ne adj isten verekedésre kerül a sor.
Melyiket éri meg jobban akkor? Felgyúrni magamat 100 kilóra vagy harcművészetet űzni pár éven keresztül?
Nem arról van szó, hogy velem kötekednek, meghogy bántanak csak hát bárkit megtámadhatnak utcán (pl: rétinégerek), na meg aztán kellene sportolni, mozogni is valamit. A testépítés és a küzdősportok körül gondolkodok, nem tudom eldönteni melyiket csináljam. Labdajáték, atlétika ...stb sportok nem tetszenek és nem is érdekelnek.
@utolsó
és a bokszodnak (meg a birkózásnak) mi köze az aljas és ravasz bunyóhoz?
minimálisan nagyképű és icncurkapincurkát bunkó, de lehet inkább nagyon merész lenézni olyan harcrendszereket, amik nem arra épülnek, hogy utcán lökdösődjetek, hanem hogy másodpercek alatt élettel összeegyeztethetetlen helyzetbe hozzanak, gyakorlás képpen mondjuk Téged.
oké, a krav lehet ebben kissé ügyetlen, deee egy gyakorlott wingtsunost (mert ez a stílus volt említve) azért nem becsülnék alá. mondjuk úgy, halálosan nem :D
Egy örök igazság jut eszembe, melyet az Argo című film tett híressé: "Az üt először, aki igazán nagyot üt, és először!" :)
Van egy barátom, boxol 20 éve. Én Thai boxolok, hasonlóan régóta. Néha szoktunk bohóckodni, az ő karja nagyon gyors, én viszont használom a lábamat is.
Egy biztos. Ha nem lennénk kesztyűben, és eltalálna úgy, ahogy néha szokott, akkor kifeküdnék rögtön. Ha meg én adok neki egy külső combost, akkor meg ő fakad sírva.
Utcán is így megy ez. Ha kötekedés helyett, csak elém állna valaki, és viszonylag jól állcsúcson vágna, eldőlnék valószínűleg. Ha viszont dulakodni kezd, és vagy távolról meg tudom rúgni, vagy közelről könyökkel, vagy térddel eltalálom, akkor neki van vége.
És persze ott van a mindennek ellentmondó Zoli haverom, aki sosem tanult verekedni, viszont nagyon szeret,(persze csak játszásból) és bírja is. Konkrétan teli tenyérrel üt, meg kézéllel, védekezni meg egész jól tud. 205 centi és 145 kiló, egész gyors.
Láttam már cséphadarózni, elég ijesztő, ha egy ekkora állat megindul, és kiszámíthatatlan ritmusban és erővel csapkodni kezd össze-vissza.
Én egyszer küzdöttem -szinte az életemért- úgy igazán, egy felbőszült részeg idiótával. Nem volt idő sem thai boxra, sem semmilyen harcművészetre, annyira gyorsan jött. Kaptam is egy pofont, amit egy vasszékkel viszonoztam, amitől eltört a karja.
Nincs itt kecmec, ha váratlan a helyzet...
Esküszöm a legtöbb amit önvédelem szempontjából a thai box 10-15 év alatt adni tudott, az az, hogy kibírom ha megütnek egyszer-kétszer. Ezzel időt nyerek arra, hogy talán tudok reagálni.
Ez nagyon érdekes volt, köszönjük!
Kérdező, nem tudom persze, milyen kungfut ismersz, de az a wingtsun, amit én csak úgy érintőlegesen ismerek, elég halálos. ez van akinek nem tetszik, de hát nem is azért gyakorolják, mert mondjuk túl sok szabadidejük van a wingcunosoknak, hanem mert ezekre a dolgokra kíváncsiak.
aki pacifista, az ne gyakoroljon harcművészetet, vannak sportok, küzdősportok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!