Miért fogyaszt a mozgás annyira?
Egy óra futógépen (legalábbis ha futsz, és nem csak állsz rajta) testsúlytól és sebességtől függően 600-1200 kcal-t éget átlagosan.
A másik, hogy a mozgás, az izmok terhelése, fokozza az anyagcsere sebességet, növeli a tüdőkapacitást, javul az oxigénfelvétel, és nő az izomtömeg. Ami pedig több kalóriát fog égetni.
De tény, hogy egy jól kitalált étrend nélkül, mindez nem sokat ér, ha az ember zsírt akar leadni. A jó étrend és a mozgás, egymás hatásait erősítik, ez a lényeg.
Inkább csak állok :) 23 éves vagyok, eddig még nem sportoltam, állóképességem=nulla. Kb. 6km/h-val szoktam gyalogolni, ez lehet a baj.:) VIszont ha gyorsabban megyek, felugrik a pulzusom is, valami tartomány fölé ahol már állítólag nem éget zsírt. Ez igaz? Az anyagcseregyorsítós érvelés egyébként meggyőzött :)
23/L
GreenTea
Célszerű aerob tartományban csinálni, mivel a zsír égéséhez kell az oxigén.
green: ez tuti? mármint én úgy tudom hogy jobb a kardió rész zsírégetésre. 130+ pulzusszám feletti tartomány. én már diétáztam párszor és nekem mindig ez jött be, amikor "ellógtam" meg alibiztem akkor nem ment olyan gyorsan mint ha odatettem magam és végig megvolt a pulzus. az intervallumos futásom is pont így van összerakva, sprintel felküldöm amíg lehet, aztán kocogok amíg el nem érem a 125 körüli értéket, aztán sprint megint.
javíts ki de nálunk a személyi edzők soha nem ajánlanak kardiót csak szélkásításra, tömegelésnél mindig azt mondják hogy csak aerob mozgást csináljunk heti 2x max, az elég hogy kicsit erősítse a keringést, stb.
lehet hogy igazad van egyébként, de az én tapasztalataim ezzel ellentétesek:) azért meggyőzhető vagyok:)
GreenTea
Az hogy a zsír égéséhez oxigén kell az biztos. Az viszont hogy ki hogyan szálkásít már eltérő. Én 120-145-ös pulzusszámmal szoktam dolgozni. Az intervallumos futás biztos hogy jó!
Személyi edző véleményét még sosem kértem ki, tehát erre nem tudok mit írni:)
GreenTea
Ez nem volt kérdéses:) Fuss.
Másképp a kérdés: futás=magas pulzus, 165 és felett, vagy kocogás/gyaloglás=125-165 pulzusig? Fogyni szeretnék meglepő módon :)
23/L
Oké. A mai adag már megvolt, de holnap kipróbálom, aztán megírom mi volt :)
Kszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!