Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Francia rúddal megoldanám a...

Francia rúddal megoldanám a problémát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is néhány szó magamról:

22 éves "zenész" srác vagyok, gitározom és tudok egyéb hangszereken is játszani, de a gitár a fő (solo guitar). Hogy miért írom ezt le? Mert épp ezért fontos a kezem. :) Vigyáznom kell rá piszkosul, mert ha bemerevedik, akkor nem tudok lazán, felszabadultan, precízen és persze gyorsan játszani. Mostanában iszonyatosan fájt már az alkarom és a csuklóm, de leginkább az alkarom felső része. A kérdés adott: Francia rúddal kevésbé "cseszném" szét a kezem? Mostanában már éreztem, hogy lassul a kezem, nem pörög úgy, ahogy kb. fél évvel ezelőtt, úgyhogy, ha nem sikerül megoldást találnom, akkor "rondán" halok meg, mert abba kell hagynom a gyúrást. Ez azért bosszantana, mert más is szokott gyúrni, aki zenél, habár nagyon nem ajánlják, (pláne a tanárok) abszolút tiltakoznak ellene. Az alkaron kívül még a kézfejemért aggódom, mert az is "fájdogál" eléggé. Erre állítólag van valami speciális kesztyű, amivel kevésbé terheljük a kézfejet. Hallottatok erről valamit ? :S

ui.: Szóval a célom kvázi az, hogy valahogy levegyem a terhet az alkarról és a kézfejemről. Annyit még tudnotok kell, hogy nem akarok Coleman szinten lenni, sőt, annak a felét sem akarom magamra építeni, csupán sportos, formás, normál méretű (és majd később persze szálkás) izmokat szeretnék.

Bocs, hogy hosszú lett, de nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni!! :) Köszi előre is mindenkinek. :)

2011. márc. 26. 06:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak hasonló problémáim-mikor egyenes rúddal dolgoztam,de a francia rúd megoldott mindenféle ilyesmi problémát.Valamennyire leveszi a csuklorol a terhelést.

Amúgy nem kell aggodnod hogy ugy nézel majd ki mint coleman,aki azóta edz,mikor te megszülettél.kb

2011. márc. 26. 07:52
 2/5 A kérdező kommentje:
@Simon Peti: hát igen, Coleman nagyon durva, és hatalmas dolog az amit elért, de még akkor sem szeretnék olyan izmokat, ha képes lennék elérni azt a szintet, ami amúgy biztos (400%), hogy lehetetlen nekem. :D
2011. márc. 26. 08:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Jól gondolod!:) Amúgy a franciarúd megoldhatja a problémát.De ajánlom,hogy dolgozz kézisúlyzókkal is.
2011. márc. 26. 09:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én két barátom nem képes se francia rúddal sem pedig egyenes rúddal bicepszezni sehogy sem. Viszont a csigán való egykezes illetve a sima kézi súlyzós egykezesnél nem jöttek elő az efféle fájdalmak esetükben. A karjuk pedig szépen nődögél!
2011. márc. 26. 13:37
 5/5 anonim ***** válasza:
egykezes súlyok.
2011. márc. 26. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!