Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha nem fejlődik egy izomcsopor...

Ha nem fejlődik egy izomcsoport annyira akkor azt meglehet hetente kétszer eddzeni?

Figyelt kérdés
Vagy amúgy is kétszer eddzek mindent egy héten??
2011. márc. 22. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Nagy izomcsoportot semmiképp se, ha nem fejlődik, akkor vagy az edzésed, vagy a kajád sz@r.
2011. márc. 22. 20:01
 2/10 anonim ***** válasza:

vannak olyan genetikával rendelkező emberek akiknek pl. a karjuk sokkal jobban reagál a terhelésre sokkal könnyeben tudja edzeni mint mondjuk a többi testrészét.Ez természetesen előfordulhat ilyenkor a hangsúlyt a többi testrész edzésére kell fektetni.

A lemaradt testrészek fejlesztésérőL:

testépítőként vagy csupán a fizikumunk fejlesztésével tudatosan foglalkozó emberként egy szimmetrikus arányos test kialakitására törekszünk.Néhány őrületet leszámítva senki nem akar a többi testrészhez képest aránytalanul nagy karokat mellet combot stb.Az arányos test eléréséért folytatott küzdelmünk során azonban elkerülhetetlenül szembesülünk azzal a problémával hogy bizonyos testrészeink ill. a bal és jobb oldalunk nem azonos fejlettségi szintről indulnak vagy nem azonos ütemben fejlődnek.A lemaradt izomcsoportok felhozása koncentrált és intenzív edzést követel meg.Ha valamelyik izomcsoportod feltűnően erősebb.nagyobb mint a többi ne arra gondolj hogy az előtte jár a többinek hanem hogy a többi le van maradva.Ne feledd,csak olyan erős vagy amilyen erős a leggyengébb pontod!Megkell állapitanod hogy a kiegyensulyozottságtalanságnak genetikai vagy pedig nem megfelelő edzés okai vannak.Ennek felismerése utén azonnal neki kell állni az edzésprogramunk átértékeléséhez ill átalakításához.

-vedd előre a gyenge pontjaid edzését

-növeld a gyenge pontjaid edzésének gyakoriságát és volumenét

-alkalmazd az előfárasztás módszerét

A lényeg pedig:Szerintem egy izomcsoportot csak 1x eddz hetente!

2011. márc. 22. 20:03
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen.

Nektek hogy vannak elosztva az izomcsoporotk edzése mi az edzéstervetek?

2011. márc. 22. 20:07
 4/10 anonim ***** válasza:
[link] Első vagyok, én ezt tolom, kicsit átalakítva, meg sok helyen más gyakorlattal, és ismétlésszámmal, de alapvetően ugyanez.
2011. márc. 22. 20:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Mióta eddzel és már szépen látszik?? :D fejlődik minden faszán ? :D
2011. márc. 22. 20:14
 6/10 A kérdező kommentje:
Mert egyik izom csoportra sincs olyan sok gyakorlat
2011. márc. 22. 20:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem rég kezdtem el újra, és szép a fejlődés.
2011. márc. 22. 20:21
 8/10 A kérdező kommentje:
És szerinted ennyi gyakorlat elég egy teljes hétre izomcsoportokra?
2011. márc. 22. 20:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ha f@szán megedzed, igen.
2011. márc. 22. 20:35
 10/10 anonim ***** válasza:
én konkrétan megőrülnék ha heti 30 fekvenyomással be kellene érnem.
2011. márc. 23. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!