Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan is van ez a tulajdonkép...

Hogyan is van ez a tulajdonképpen logikus dolog?

Figyelt kérdés
Miért lesz erős az ember? Hogy fejlődik az izom? Valamiért nem tudom, nem is értem még! Csak edzünk és dagad az izmunk és erősödünk! De miért?
2011. márc. 11. 21:38
 1/6 anonim ***** válasza:
úgy van,hogy ha súlyt emelsz,mikroszakadások keletkeznek az izomban,tehát roncsolódik,de mivel normális étrended van és pihensz 1 napot az izom regenerálódik és fejlődik. ha nem edzel a testednek nincs szüksége izomra és lebontja,ha folyamatosan terheled izmot épít. ennyi
2011. márc. 11. 21:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezen a héten 5x mentem kondi terembe és egyszer sem pihentem csak 8 órát aludtam! Akkor holnap és vasárnap nem megyek mert még bajom eshet! :S
2011. márc. 11. 22:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem is szabad. Csak túledzettséghez vezetne.. Érdemes mindig kihagyni egy napot két edzés között, sőt az sem hátrány, ha úgy osztod szét az izomcsoportokat, hogy ugyan az az izom csak 4 napra rá kerül ismét sorra...

Amúgy pedig a fenti leírás arról, hogy miért növekszik az izom falura elmegy.. De azért ne mond ezt így egy bennfentesnek, viszont a lényeg tényleg benne van.

2011. márc. 12. 00:50
 4/6 anonim válasza:
az izomzat a terhelésre növekedéssel reagál, hogy legközelebb ugyanazt a terhelést kisebb erőfeszítéssel tudja majd végrehajtani. ezért is kell növelni a súlyt (ésszel).
2011. márc. 12. 14:57
 5/6 A kérdező kommentje:
értem! Az jó ha kb 2 hetente emelném a súlyt max 10 kg-vel de inkább cask 5-tel?
2011. márc. 12. 16:03
 6/6 anonim ***** válasza:
akkor emeld,hA már könnyen mennek az utolsó ismétlések is! annyival amennyivel nem mennek könnyen!
2011. márc. 12. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!