Mit vegyek fel, ha ilyenkor mennék ki futni? Ti mibe jártok?
melegítőalsó
zokni
cipő
póló
melegítő felső
rá egy kapucnis felső
nyakmelegítő
sapka
néha kesztyű
Elnézést, nem szeretem más válaszát minősíteni, de néha a Kérdező érdekében meg kell tennem. Az előbbivel maximum annyit érsz el, hogy kisebesedik a szád. Óriási tévhit, hogy bármi bajod is lesz attól, ha akár -20°C-ban futsz. A bebetonozódott badarságoknak élesen ellentmondva közlöm, hogy az a legjobb, ha orron és szájon át egyszerre lélegzel ki és be. Tudom, csak az orr tudja felmelegíteni a levegőt, ami amúgy a tüdődbe jut közvetlenül, meg csak az tudja megszűrni a port, hasonlók. Nos, ha így van, akkor menj ki -10°C-ba, és egy jó nagy levegővel szívd tele a tüdődet csakis orron át! Majd szétvágja az orrlyukad a levegő, igaz? Másfelől, nem tudom, honnan ered az, hogy hideg=megfázás, de mindenesetre ez is badarság. A megfázást a legyengülés okozza, ami miatt a fertőzés felül tud kerekedni, nem pedig maga a hideg. Fetrenghetsz tíz percig meztelenül a hóban odakint, ha elég edzett a szervezeted, meg sem kottyan, viszont elmehetsz egy szép, kora nyári estén kocogni úgy, hogy megfázol utána egyéb okokból. Ha télen futsz, azzal csak erősödhetsz.
A kérdésedre a válasz: vastagabb zokni, vastagabb nadrág, póló, fölé egy pulcsi, ha fagypont alatt van a hőmérséklet, akkor e fölé még egy vastagabb pulcsi, sapka, sál, ha fázós a kezed, akkor kesztyű. Meg persze alsógatya. :) A legfontosabb, hogy a legkülső réteg a széltől védjen, mert ha keresztülfúj a hideg szél, amikor ki vagy izzadva, akkor bizony megfázhatsz, mivel hirtelen hűl le a tested, ez az egyetlen, amitől tartani kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!