14 évesen nem késő elkezdeni kendozni?
Figyelt kérdés
Ha lehet olyanok írjanak akik tudják miről van szó vagy űzik is a sportot.2011. jan. 16. 20:45
2/7 A kérdező kommentje:
Te kendozol? és ha igen mikor kezdet?
2011. jan. 16. 20:54
3/7 anonim 

válasza:

ne kondizz már vagy ha igen akor kis súlyokkal de szétbaszod az ízületeid
inkább fekvőzz ússz fuss sokkal jobb
4/7 anonim 

válasza:

előző te idióta tanulj meg olvasni pls!! nem kondi hanem kendo!!
5/7 anonim 

válasza:

áá biztos nem késő.
én kb. annyi idősen kezdtem harcművész "pályám" hát ~7 évvel később, nem panaszkodhatom :)
6/7 anonim válasza:
Első - szörnyen gyökér vagy és nem értesz a témához. A kendo nem sport hanem életfelfogás, sosem késő elkezdeni. Japánban a kis kendósok szinte már bottal születnek 5-6 éves korban gyakran elkezdik a tanításukat és így tizenéves korukra már kis szamurájok lesznek. A mi klubunkba előfordulnak gyerek 6 éves korból is. De vagyunk egészen 60 éves korig is szóval a kendo egyáltalán nem korhoz kötött. Persze a legtöbb eredményes sportoló már kiskorában elkezdte. Az én edzőm 23-4 éve sportol és 28 éves :) Szóval eléggé a vérében van a dolog! Sosem késő elkezdeni, de ha belevágsz ne add fel, nehéz lesz nagyon de sok élményben gazdagodhatsz és garantálom hogy bármelyik klubot is választod nem fogsz csalódni mert remek a társaság :)
7/7 BlaBlakon válasza:
Ami azt illeti, ahogy már mondták előttem, Kendozni elkezdeni sosem késő. Én tavaly májusban kezdtem el, és most vagyok 25 éves.
Ahogy mondták azt is, nehéz lesz. Fájni fog. :) De ne add fel ha elkezded, mert nagyon jó "dolog". Sok mindent ad hozzá az életedhez, ha nekiállsz. Hirtelen ötlettől vezérelve kezdtem el, de nem bánom. Iszonyatosan élvezem és imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!