A merev izomzat egyenlő a nagyobb erőkifejtéssel?
Abso(f.cking)lutely NOT.
Nagyon nem Barátom :)
A kettő között semmilyen összefüggés sincs. A maximális erőkifejtés képességét csakis két dolog határozza meg: Az izomtömeg nagysága és az idegrendszer fejlettsége.
A hajlékonysággal/"merevséggel" kapcsolatban rengeteg a begyökeredzett tévhit. Egy "merev" ember izomrostjainak a hossza elegendő lenne a negatív spárgához is. Csakis azért nem képes rá az átlagember, mert ha valaki olyan szélsőséges helyzetbe hozza valamelyik végtagját, hogy kétségessé válik, hogy vissza is tudja húzni, akkor az agy védekezésképpen reflexszerűen megfeszíti az izmot a további nyújtással szemben. Tehát aki hajlékonyságra törekszik, ennek a reflexnek a kiütésére kell törekednie. Emiatt ugyan ha valaki hajlékony, nem feltétlenül erősebb, viszont ha valaki erősebb, könnyebben fejlesztheti a hajlékonyságát.
Ennek a reflexnek a blokkolására Neked létezik is ötleted?
Hagyományos nyújtással a jelenlegi erőfeszítéseimmal (nos nem túl sok) nem olyan laza a lábam, de mondjuk nem tkd-zom, ezért elégedtem meg ezzel, viszont ha tudsz valamit... :D
Köszi, Aczél.
Igen, létezik. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok__..
Ide leírtam minden ezzel kapcsolatos tudnivalót. Speciálisan spárgát elemeztem itt, de bármilyen gyakorlatra alkalmazható a módszer.
Sok sikert kívánok!
Szívesen!
Neked is szívesen Aczél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!