Hogy edzek? Adjatok légyszi tanácsokat
13 éves vagyok és szeretnék izmot fejleszteni már pár honapja csinálom de szeretnék tanácsot kérni h jool csinálom-e vagy naon szarul.
leírom kb.-re h miket szoktam csinálni:
-fekve:30kg.(12,10,10,10,8 ennyiszer nyomom ki)
-bicebsz:1kezes10-12kg(12,10,10,10,8)
-2kezes23-25kg(12,10,10,10,8)
-tricebsz:6kg(8*5)
-has:45(fokos padon)5*10
-lábra meg szobabicikli meg lpcsőző gép
naggyábol ennyi de lehet h kihagytam valamit nm tuom
Hát szerintem nem csinálod jól.
Izomcsoportonként több gyakorlat kell,nem csak 1 vagy az esetedben bicepszre 2,mert az is kevés.
Hátad és a vállad nem edzed,hogy az alkar kimaradt azon nem is lepődtem meg hisz az fejlődik részben magától is a többi gyakorlat miatt de azt sem ártana edzeni külön.
A lábra attól függ milyen nemű vagy mert ha csaj és csak formálni akarod akkor jó lehet de szerintem arra is kevés,ha pedig fiú vagy akkor vedd a nyakadba a súlyt és guggolj,persze lábra is több gyakorlat kell de a guggolás az alapja.
Vannak a neten kezdő edzéstervek válassz egyet azokból és olvasgasd a különböző gyakorlatokról is,mert az ilyen netes edzéstervek jók lehetnek,ha normális helyről szeded őket,de ha otthon edzel nem biztos,hogy van hozzá felszerelésed,ilyenkor a kivitelezhetetlen gyakorlatokat cseréld le olyanokra amiket eltudsz végezni.
Itt egy link [link]
Sokféle kép lehet csinálni,biztos vagyok benne,hogy még használ neked az is amit most csinálsz de,szerintem nem elég megerőltető.
A súlyok amiket használsz,pedig mindíg a maximális súly 7-80% legyen akkor hat rendesen és egyes testrészek jobban reagálnak a magasabb ismétlés számra pl bicepsz tricepsz és a vádli.
Valamint mindíg minél pontosabban kell végrehalytani a gyakorlatokat,pl bicepsznél nem billegni és lendíteni a súlyt,minél lassabban és koncentráltabban csináld,a lényeg,hogy koncentrálj az éppen mozgatott izomra és arra,hogy minél inkább arra menjen a terhelés és mikor már ezt érzed akkor tudni,fogod,hogy jól hajtod végre a gyakorlatot.
Mert hiába nyomsz ki többet és csinálsz több ismétlést ha azt nem csinálod pontosan akkor sokkal lassabban fogsz fejlődni.
Ja és persze egy örök igazság.
Ha pl 8-szor kiakarod nyomni de csak 6-szor menne,akkor csalj,de akkor is nyomd ki 8-szor,mert ha csalással is hajtod végre a maradék ismétlést akkor is többet ér mint ha nem tennéd.
Húha, először olvass utána mindennek, mert a tricepsz és bicepsz szó olyan, amit le kellene tudni írni, ha ezzel foglalkozol.
Amúgy még 2-3 évet várhatnál a komolyabb edzéssel.
És szobabicó és lépcsőző gép inkább cardio, mint láb edzés.
Amúgy az egész edzésterv eléggé trágya, de nem is kell neked jobb, várj még vele. És próbáld meg alkalmazni a progresszív terhelés elvét. És célszerű izomfáradásig edzeni mindent.
patyoakiraly lécci nézd már emg mrt ugynézem h te értesz ehhez most állítottam össze csak nem akarom ugy elkezdeni h szar azt nem ér semmit előre is köszi:)
file:///C:/Documents%20and%20Settings/M%C3%A1t%C3%A9_2/Asztal/edz%C3%A9s%20terv.txt
b@zmeg ez nem oltás volt, hanem tanács, a képet pedig saját gépedről linkelni eléggé fura, tedd fel valami képmegosztó oldalra.
Amúgy az egész sport alapja a tudás.
És azért javasoltam, h várhatnál még pár évet, h ne b@szd szét az ízületeidet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!