Mit javasolnátok? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Sziasztok!
Én egy 15éves srác vagyok.(Ma töltöttem be a 15-öt.)
165cm magas és 60 kiló körüli vagyok.
Nagyon elszeretnék már kezdeni testépíteni.(nem gyúrni, hanem céltudatosan testépíteni)
De mindenki azt mondta nekem, hogy ha elkezdem tönkre teszem az izületeimet és nem fogok nőni sem.
Egyébként úszom, van rajtam izom, de az úszástól sosem lesznek olyan izmaim amilyeneket akarok.
Na most, azt szeretném kérdezni, hogy:
1.Szerintetek elkezdhetek komolyan testépíteni és konditerembe járni már most, vagy várjak vele 2évet?
2.Szerintetek megállíthat ez a növésbe?(kb 10 centit remélem fogok még nőni, hogy apám magasságát elérjem.)
3.Nem teszem e tönkre az izületeimet és porcaimat ezzel, ne várjak e a kondival e miatt 2évet amig megerősödnek?
4.Ha mégis elkezdek kondizni , ha úgy látom jónak: milyen táplálékkiegészítőkre lenne szükségem amik jók és sokat használnak?
Köszönöm a válaszokat.
Nos, elöször is Boldog születésnapot! :D
A kérdésedre válaszolva is én 14 és fél évesen kezdtem el konditerembe járni most 18 vagyok és semmi bajom sincs 182cm vagyok :)
Nem fogsz megállni a növekedésben ez az egyik olykor fájdalmassá fajuló tévhit, senkitől semmilyen formában nem hallottam még hogy emiatt nem nöttek volna pedog sok barátom van ebből a sportból.
Ha okozan edzel folyamatosan növeled a terhelés nem lesznek gondok az izületekkel sem, szépen 5-10 perc melegités aerob gépen,majd 1-2 bemelegitő sorozat de szerintem úgy is érzed mikor van készen a nagyobb munkasorozatok végzésére.
Multivitamin amit mindenkinek ajánlok akár sport nélkül is van pl : scitec multi-pro,animal pak,brutal pak,scitec monster 100. Ez anyagi helyezetedtől függ bár kezdőnek úgy érzem a multi-pro tökéletesen megfelel 1 havonta 4500ft
Ha úgy gondolod hiányosságok lesznek az étrendben fehérjeügyileg használhatsz tömegnövelőt vagy tejsavó fehérjét. Hogy melyik kell? az attól függ hogy állitód össsze az étrended!
Ne félj,mikor én lementem 1-2 alkalommmal kicsit megvoltam én is szeppenve hogy mit , hogyan csináljak de aztán belejöttem és összehaveroskodtam mindenkivel.
(Vörös Zoli 13 évesen kezdte a testépitést) :D
Fogod kapni tuti az ívet, hogy menj el malacot pakolni, meg ilyenek, de szerintem 15-16 évesen szinte a legideálisabb elkezdeni testépíteni, így 17-18 éves korodra már egy viszonylag normális fizikumot fogsz magadénak tudni.
Tuti nem állsz meg a növekedésben, hacsak nem lennél genetikailag is alacsony, én is elég magas vagyok, pedig rendszeresen lejárok edzeni.
Létezik izületvédő is a világon, csodákra képes :)
Tápkiegek: Első a normális kaja, ezt követik, szerintem ilyesmi sorrendben: Fehérjeizolátum, vitaminok, esetedben izületvédő, vmilyen BCAA, L-Glutamin, későbbiekben esetleg kreatin kúrákat. Ami nem kell neked: tesztó fokozók és társai.
Aha értem. Köszönöm.:)
Na és mennyi szénhidrátra fehérjére lenne szükségem?(165/60)
Milyen fehérje port ajánlanátok?És hányszor vegyem be?(pl reggel és edzés után)
Hányszor egyek naponta és milyen elosztásban?(pl reggelire 2:1 ch-fehérje, tizoraira 0:1 fehérje így gondolom ezt..)
Napi szénhidrát 240g-300g között mozogjon.
Napi fehérje 120-180g között mozogjon.
100% whey protein professional ezt veheted peak vagy scitec gyártótól nem fogsz csalódni benne az anyagiaktól függ. Általában étrend függvénye de úgy alakitsd ki hogy edzés után egy adagot betoljál.De lehet reggel , lefekvés elött vagy ha olyan helyen vagy hogy nem tudnál csirkét rizzsel enni.
Én 7x eszek egy nap persze minőségit neked elég lesz 5-6 is. Hát most ezt nem igazán lehet arányokkal leirni mindenhol a szénhidrát legyen több talán az esti órákban lehet hangsúly inkább a fehérjén.
Amúgy saten nem 78-as meg 81-es vagyok , hanem András666 :D tudom nincs kiirva , de lusta vagyok átállitani xD
Értem.:)
És akkor , ha pl napi 5x étkezem:
Reggeli: 07:15
Tízórai: 10:15
Ebéd: 13:15
Uzsonna: 16:15
Edzés utáni fehérje shake: 19:15
Vacsora: 20:00
Így jó lenne?
És az elosztást kb így gondolom:
07:15: 120g csirkemell(kb 30gfehérje) + 62g rizs(kb 48g ch)
10:15: 2db teljes kiörlésű magvas kenyér szendvics cskmell sonkábal( kb 30-40g ch)
13:15: 180g csirkemell(kb 45gfehérje) + 125g rizs ( kb 98gch)
16:15: (edzés előtti étkezés) 120g csirkemell(kb 30g fehérje) + 62g rizs(kb 48g ch)
19:15:(edzés utáni étkezés) 1fehérje turmix(50g fehérje) +20:00: otthoni étkezés : 120g csirkemell( kb 30g fehérje)
Ez így körülbelül :
Fehérje: 180-190g
Szénhidrát:2340g
Ez így megfelelő lenne?? :)
ez napi 540g csirkemell és 250g rizs..
ez így nem kerülne sokba ??
És a 100%whey protein professional 5kg 22ezer? az, ha napi 3adagot(1 shaket) fogyasztok: ez 56 napra elég .
ez nekem kicsit drága 22ezerért, mivel az 1 évben már 130 ezer kb. Mit gondoltok?
Hát egyetlen világbajnok sem forintb@szó...
És mennyit költesz egy évben édességre? Napi 1 tábla csoki, az 160Ft*365....
egy évbe kb 2x eszek csokit, 1x szülinapom kor 1x karácsonykor.. én sosem veszek csokit.. ami pénnzt kapok elrakom.motort szeretnék majd.
én nem vagyok gazdag.. és nem akarok világbajnok lenni, de nem vagyok forintb@szó sem.. csak sajnos még nem magamat tartom el és abbol kell kazdálkodjak ami van..
Ha ez megnyugtat, akk én is :)
De ehhez a sporthoz sajnos áldozni kell, ha másra nem telik, akkor ott a 4 kilós power protein 10700-ért builderről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!