Hogyan tudnám az izmaimból a maximális erőt kihozni speciális technikákkal?
Először is: alapesetben, izomfeszüléskor az izomrostoknak nem csak az egyhermada, hanem a 88-95%-a feszül meg.
Másik: A kifejtett erő nagysága nem csak attól függ, hogy mennyi izomrost feszül meg, és mekkora az izom keresztmetszete, hanem attól is hogy az izmot érő idegimpulzusok milyen sűrűn, és milyen mennyiségben érik az izmot. Ezért van például, hogy egy csimpánz 4-5-ször erősebb egy embernél. Az embernek ugyanis az idegrendszere kontrll alatt tartja az erejét, hogy megvédje a sérülésektől.
A súlyemelők meg az erővonalat tanulják meg, hogy hogyan adják bele az emelésbe a est minél több izmát. Vaahol olvastam, hogy ha az ember az összes izmát egyszerre tudná használni, 10 tonnát fek tudna emelni. Ezt viszont nem lehet elérni, mert a testbe hajlító, és feszítő izmok vannak, és ezekneek a mozgását nem lehet összehangolni.
Az igaz, hogy az ember nem képes az erejének a 100 százalékát használni, ennel okait már leírtam. Vészhelyzetben ez a hatalmas erő előjön, ilyenkor az idegrendszer egy időre felszabadítja azt az erőt, amit ordában tart, de ez nagyon rövid idejig tart, és csak vészhelyzetekben jön elő. Szerintem nem lehet ezt az erőt tudatosan a felszínre hozni.
a discoveryn volt az 1/3-os izomfeszülés, bár nekem is kevésnek tűnt, úgyhogy inkább átlagoljuk a teáltalad mondott számmal :)
am a teljes izomfeszülés elérhető, mivel láttam már olyan súlyemelőt, akinek azért szakadt le a bicepsze, mert túl keményen emelt. ezért is érthető az a gátlás, amit írtál.
mostanában nem tervezetem veszélyhelyzetbe kerülni, úgyhogy az nem megoldás, meditálással meg fogalmam sincs, h hogyan lehetne az erőmet fokozni idegi alapon, kivéve ha arra gondolsz, h képzeljem el az izmaim összehúzódását, mert olvastam egy kutatásról az említett könyvben, h ez 13%-os teljesítménynövekedést eredményezett az agy-izom kapcsolat erősítésével.
ha másra gondoltál, azt légyszíves írd meg.
Az első válaszolóval nem értek egyet. Méghozzá itt: "Ezért van például, hogy egy csimpánz 4-5-ször erősebb egy embernél."
Ez nem igaz. Ha neked is születésedtől fogba anyádba kellene kapaszkodni valamint 7 hét minden napján 24 órán keresztül fent ugrálnál a fán mert ez kell ahhoz, hogy életbe maradj akkor te is 5* erősebb lennél mint most. Az a helyzet, hogy lusta dögök vagyunk. Egész kicsi korunktól a fán kéne lógnunk. Ha nekem lesz gyerekem én ki fogom rakni a fára, hogy amikor felnő k*rva kemény legyen XD
Saten...nem irigylem a majdani gyermekedet...!:)
Szerintem a "maximális erő" teljesen agyban dől el...erős koncentrálással...agy-izom kapcsolat maximálisra fejlesztésével..!
Clem... ha nekem egyszer gyerekem lesz az olyan kemény lesz, hogy 3 évesen gruppent fog rendezni az óvónénikkel :P aztán jól megveri az összes nagycsoportost, hogy elvegye tőlük a kakaót :D majd behívnak, hogy mi a baja a gyerekemnek... erre a válaszom csak ez lesz:
- ez nem baj
XD
Két évesen már borotválkozni fog és a nyersen fogja megenni egészben a kutyákat
Ma, 07:57
Márpedig egy csimpánz 4-5-ször erősebb egy átlagembernél! Azt mondod, hogy ha nekem is egyész nap a fán kéne lógnom, akkor én is 4* 5* erősebb lennék. De a csimpánzoknak az egész testfelépítése a fán való életmódhoz alkalmazkodott, így még akkor is erősebb lenne mint én, ha én is kiskoromtól fogva a fán csimpaszkodnék.
Amúgy bocs, tényleg rosszul fogalmaztam: csak a karja erősebb a lába nem, mert az ember lába erősebb, mint a csimpánzé.
A kérdezőnek: Utánanéztem egy kicsit ennek, találtam is valamit:
A kínai taoisták azt vallják, hogy az emberben(és minden egyéb élőlényben) egy bizonyos belső erő van. Ha ezt megtanuljuk használni, sokkal erősebbek lehetünk.(legalább is a taoisták ezt vallják)
Remélem, tudtam segíteni!
ja, thx, a chi-ről már hallottam természetesen, ha ennek bővebben utánnanézek, ak közelebb leszek a cél felé.
basszus, nővérem chi kungozik, és azt mondta, h ők soha nem tanultak erőmaximalizálást, csak leki megtisztulást, meg hasonlókat...na persze...egyszer összebalhéznánk, kisullyal felkenne a plafonra a 45 kilójával :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!