Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A boxtól "eldeformálódik" az...

A boxtól "eldeformálódik" az arcom?

Figyelt kérdés
2010. dec. 23. 20:08
 1/4 anonim válasza:
2010. dec. 23. 20:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha rendesen csinálod,akkor megvastagodhat az orrnyerged.Esetleg belül porcosodhat,amitől eldugul.Utóbbit megcsinálják,kb 15 perces műtét.
2010. dec. 24. 00:25
 3/4 anonim ***** válasza:
én lány léttemre boxolok és semmi baja nincs az arcomnak, orrom nem tört el, meg semmi ilyesmi, néha a szám reped fel belülről, de az 1 hét alatt elmúlik és semmi nem látszik utána.
2010. dec. 24. 00:38
 4/4 anonim válasza:

Attól függ, milyen szinten és súlycsoportban műveled.

Kezdő szinten és kisebb súlycsoportokban nincs akkora tétje, a sportolók nagy része szem előtt tartja a másik testi épségét is, illetve alkalmaznak a fogvédőn kívól egyéb felszereléseket is (pl fejvédő).

Kérdésed alapján feltételezem, hogy most szeretnéd elkezdeni. Azonban nagyobb súlycsoportban (férfiak, 90kg felett) már rendelkeznek akkora ütőerővel, ami maradandó sérülést okozhat.

Nekem van rokonom aki profi szinten űzte a 80-as években és az orra bánta, amit nem tudtak korrekciós műtéttel helyrehozni. Igaz ő nehézsúlyban és mint említettem profi szinten, tehát megélhetésből.

Amennyiben tetszik más sport is, javaslom átgondolni hosszú távon a választást.

2010. dec. 28. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!