Van lány aki szeret túrázni?
Mostanság egyetlen olyan nővel nem találkozni aki szeretne kirándulni erdőt kerülni vagy csak úgy komolyabban sétálgatni.
Komolyabb séta pl 10km.
Aki azt mondta h szeret kirándulni az az első emelkedőnél hisztizik, hogy atyaég fáj itt meg ott.
Télleg így ellustultatok lányok?Vagy nem mindenki ragad le a számítógépe/kedvenc boltja elött ugye?
nekem inkább úgy tűnik, hogy a fiúk ragadnak le a gép előtt... suliban is, körbenézek és mindenki kocka, nyomkodja a telefont/ipodot/mittoménmit -.-" szerintem a lányok pláne hogy inkább egyre erősebben jelen vannak minden sportágban, míg a fiúk valahogy eltünedeznek... kimegyek a lovardába, ott is alig van fiú lovas, csupa lány. De, hogy a kérdésedre válaszoljak, én spec szeretek kirándulni, és egy idő után hiányzik is, ha nem megyek. Kisebb koromban a szüleim mindig hordtak, és egyszerűen rákaptam az ízére =) a gond szerintem az, hogy a szülők nem viszik túrákra a gyerekeket,mert elfáradhatnak és piszkos lehet a ruhájuk így a gyerekek elpuhulnak, kevesebbet mozognak, és a saját gyerekeiket is ilyen módon nevelik fel, és így tovább. Az én apám most csinálja az alsó-mo.-i kéktúrát, a felsőt már végigcsinálta a haverjaival, mind az a fajta ember, aki 20km alatt fel se veszi a túracipőt... De ha a környezetemet nézem, valóban egyre kevesebb a kirándulni szerető (és "tudó") ember, fiú és lány egyaránt. A probléma szerintem a nevelésben van, ha mást nem,legalább az iskolákban lehetne kötelező, szó szerinti osztálykirándulásokat bevezetni, biztos vagyok benne, hogy jó páran megszeretnék.
16/L
Azért előzőnek felhívnám a figyelmét pl. a teljesítménytúrázók körében a nemek arányára. De az outdoor sportágakban, mint a tájfutás, ugyanez a helyzet.
Speciel én is rengeteget töltök a gép előtt, de szeretek és szoktam túrázni. A lányoknál sokkal fontosabb egymás előtt trendinek lenni, mint a fiúknál, a túrázás meg többnyire nem trendi dolog általában, csak néha 1-1 évre. A gép előtt ülő kockáknál nem téma a trendiség, ezért ha nem túl lusták, igenis kimennek túrázni.
"Az én apám most csinálja az alsó-mo.-i kéktúrát, a felsőt már végigcsinálta a haverjaival, mind az a fajta ember, aki 20km alatt fel se veszi a túracipőt..."
Azért erre nagyon kevés embernek van lehetősége. Legszívesebben én is megcsinálnám a kéktúrát, de erre nem tudok időt szorítani. Egy tájfutó csinált olyat, hogy egy 100 napos kerékpár túrát tervezett a Skandináv félsziget legészakibb pontjáig, de mindezt Párizst is érintve, aztán vissza. Közben új munkahelyre jelentkezett, ott elmondta, hogy ezt meg szeretné csinálni 1 hónappal a munkába állása után. Nagyot lestek a cégnél, de mivel látták, hogy jó szakember, ezért belementek, és megkapta a 100 nap szabadságot. Na az ilyen rohadt ritka manapság, a legtöbb ember ha akarna se tudna elmenni több hetes túrára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!