13,5/F vagyok és gyúrni akarok! Vissza olvasva azt olvastam hogy nem egészséges de étrendkiegészítőkkel szabad?
A két dolog nem függ össze.Nem azért egészségtelen mert az étrendkiegészitők nélkül káros hanem mert ha olyan gyakorlatokat csinálsz...akk megálhatsz a növésben ha tul nagy sulyokkal dolgozol elferdülhet a gerinced stb...
én még várnék vele 1évet. 14/5évesen azért már ellehet kezdeni de ha rám halgatsz 15évesen álsz neki kb.
14-18éves kor között csak ugy tul teng benned a tesztoszteron ezért kell ezeket az éveket kihasználni az edzésre(apropo mi nem hivjuk ugy h gyurás hanem h edzés).
De ha nem birsz várni és mindenképpen most akarsz edzeni akkor is azt javaslom hogy keress fel egy konditerembe egy személyi edzőt aki ellát tanácsokkal és elmagyarázza hogyan végezd helyesen a gyakorlatokat ugyanis a nem helyesen elvégzett gyakorlatokbol később bajod is lehet!
Ez tök független egymástól.
13,5 évesen, én várnék még 1,5 évet, addig valami mást sportolnék, esetleg kis súlyokkal edzenék.
Mellette nem árt, ha figyelsz a kajára, de szerintem a te korodban még lazán legózni kéne.
Ha étrendkiegészítőnek vesszük (márpedig az) a vitamin és ásványianyag készítményt, akkor kijelenthetjük, hogy anélkül káros a magas intenzítású edzés. Mindegyik !
Viszont a tömegnövelők és egyéb kiegészítők ilyen korban még nem ajánlottak, ahogy a "gyúrás" sem.
(kivéve kelttészta) :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!