Melyik sportot ajanlanatok?
Valami olyan sportra gondoltam mint a capoeira vagy a TKD. Foleg az onvedelmi resze erdekelne. Nagyon hajlékony vagyok, mert elotte balettoztam. Melyiket ajanlanad nekem?
15/l
Ha önvédelem,akkor modern defendo.Ott van csomó lány is és tanítanak igazán sunyi dolgokat,amivel megfektethetsz bárkit.
Ha meg tetszenek a magas és technikás rúgások,akkor a savate-francia box a te sportod.
Modnom a lehetosegeket ami van a varosban:
-Thai Chi
-Taekwondo
-Capoeira
-Kung Fu
-Muay Thai (O.O)
-Karate
Mást nem nagyon tudok itt, amugy WuShu is van csak az egy masik varosban kb. 40 km-re. Koszonom a valaszokar.
Akkor jól kifogtad.Amiket előzőleg írtam csak Budapesten vannak.
Amiket felsoroltál,azok közül egy értelmeset láttam a muay thai.De boxolni is elmehetsz,az mindenhol van,ott is van mindig 4-5 lány.
Ahogy írtam is a muay thai.Persze ez nagy részben edző függő is,mert voltam olyan muay thai edzésen,ahol semmi nem történt azon kívül,hogy gyakorolták a rituális táncot.
Talán,de csak nagyon talán a karate még jó lehet,ha van időd heti 4-5 edzésre és versenyzőkkel edzenél,valamint harc központúak az edzések,nem katákra épül.Karatéból a heti 2 edzés nem sokat ér.
A többivel csak az idődet vesztegeted.
Önvédelmi szempontból én a Krav magát tartom a legjobbnak, mert megtanít több (akár fegyveres) támadó ellen is védekezni.
A felsoroltak közül talán a Karatét vagy a Muay Thai-t ajánlanám. A többinek vagy önvédelmi szempontból vannak hiányosságai, vagy nagyon sokáig tart olyan szintű tudást szerezni, amit önvédelmi szituációban használhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!