Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen edzéstervet ajánlanátok...

Milyen edzéstervet ajánlanátok? (Testépítés F/17)

Figyelt kérdés
Most kezdeném el, heti 3 alkalommal járnék. 178 cm/ 74 kg
2010. nov. 28. 12:19
 1/6 anonim ***** válasza:
2010. nov. 28. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:

1. Nap: mell, tricepsz, has

2. Nap: hát, bicepsz, vádli

3. Nap: láb, váll, (has?)

Én ezt ajánlom kezdésnek.

Mell, tricepsszel azért, mert szörnyen rossz izomlázas mellizommal másnap tolódzkodni, valamint a nyomó gyakorlatok közben a tricepszedet úgyis használod valamennyire, igy bemelegedik. A mell mellé persze akár vállazhatnál is.

Hát bicepsszel pedig azért, mert ha megfigyeled, a lehúzások közben, ha már nem birod, bekapcsolódik a bicepszed, van akinek még be is durran, tehát megintcsak bemelegedik. Vádlizni én nem a lábnapon szoktam, nem tudom miért :P de ha aznap szeretnéd, akkor szerintem azzal kezd az edzést.

A lábnaphoz tettem egy has edzést zárójelbe, ezt csak akkor csináld, ha még nem vagy ki teljesen a lábazástól, nehogy összehánnyál mindent a teremben :D egyébként itt is kezdheted úgy h váll, has, láb és akkor nem lesz baj, a has edzés közben bemelegedik a derekad!

Sok sikert! :)

2010. nov. 28. 13:37
 3/6 anonim ***** válasza:
A 2.al nem értek egyet.Kezdőként átmozgató edzés kell,ott van az első linkben.Izomcsoportonként 1 gyakorlat minden edzésen a héten 3x.Majd 4-5 év múlva mehet a heti 1x/izomcsoport.
2010. nov. 28. 15:47
 4/6 anonim ***** válasza:
4-5 év múlva? :D nem hónapot szerettél volna mondani? :)
2010. nov. 28. 16:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Az bizony hónap, egyébként tényleg nem árt, ha először megtanulod, hogy hogyan kell végrehajtani a gyakorlatokat, megszokod a terhelést, a napi rutint, és abba sem hagyod 4 hónap alatt, akkor neked való a sport, és, ha érzed, hogy melyik gyakorlat hogyan hat, akkor jobban is tudsz fejlődni, mert célzottan tudod stimulálni az izmaid.
2010. nov. 29. 03:57
 6/6 anonim válasza:
66%

1. nap: mell - fekvenyomás, fekvenyomás 45 fokos padon, tárogatás.

bicepsz - franciarúddal állva, egykezes súlyokkal egyenes padon

tricepsz - szűknyomás, letolás csigán

2. nap: - comb - guggolás + comberősítésre alkalmas gépek

vádligép

has - felülés, hasprésgép

3.nap: - váll: nyak előtt nyomás, fűrészelés, állig húzás

hát: hát mögé húzás, evezés, húzódzkodás széles fogással

2011. márc. 10. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!