Kockahashoz melyiket kell választani?
Van egy kis szírrétegem, nem nagy, kicsi.
Ezt szeretném eltüntetni, és most akkor a lassú, kocogás, de sok ideig tartó futással eredményesebb?
A nagyobb tempójú futás miért nem fogyaszt?
Minden fogyaszt ha megfelelően eszel mellé. Ajánlok neked egy cikket:
A legjobb az intenziv, monoton séta. Olyan útvonalat válassz, ahol nem kell minden percben megállnod (pl. jelzőlámpa miatt)
Emellett természetesen az étkezés is fontos, ahogy az előző irta.
A felülés jó, ha nincs fölötte zsír.
Először szálkásító diéta, mellette egy kis aerob+ anaerob edzés kombinációja.
a hasprés a legjobb, főleg 8-15 ismétléssel dolgozva szériánként, ebben a tartományban maradva nőnek legjobban az izmok edzés után.
érdemes előbb hasra gyúrnod többet így és a többi izmodra, majd az említett kocogással, kerékpározással égetheted a zsírt, a lényeg, h 120-140 között maradjon a pulzusod, ekkor használja a szervezeted nagy intenzitással a zsírokat. a legjobb, ha az ilyen edzés legalább egy óráig tart, mert a zsírok lebontásának megindításához idő kell.
sztem gyakorlat elején még glükogén raktárak ürülnek, gyorsan hozzáférhető tápanyagtartalék.
zsírhoz tényleg idő kell. de elviekben ezért jó az intervallum edzés, mert 1 napra felpörgeted a tested és már rég nem edzel amikoris még magasabb kalóriaégető üzemben marad a tested.
21:01-es vagyok
így van, zsír az mindig bontódik, de nagyobb terhelésnél a szervezet a szénhidrátokat kapja elő, a zsírok nagyobb fokú lebontását később tudja elkezdeni.
Akik még hisznek a zsírégetés megkezdődésének időhöz kötött voltában (ahogy én is hittem benne évekkel ezelőtt), esetleg úgy gondolják, hogy ha valamilyen nagyon intenzív kardióba kezd az ember, ami néhány perc alatt lenullázza a glikogénraktárakat, akkor a zsírégetés megkezdődésének "tankönyvi" idejéig valami éteri energiaforrásból fedezi a szervezet az igényeit? Ugyanez a helyzet az pulzushoz kötött zsírégető tartománnyal is. Talán ha a feletti vagy az alatti tartományban edzel, akkor a glikogénraktárak készletének megcsappanása után az Univerzum energiáját fogyasztod?
Egy nap beviszel x kalóriát és elégetsz y kalóriát. Ha x-y>0, akkor hízol, ha x-y<0, akkor fogysz. Teljesen mindegy, hogy mit, mikor, milyen ütemben csináltál, csak a végeredmény számít a nap végén, amit szintén önkényesen jelölsz ki.
A képlet most és mindig is:
Nagy hasizmok + alacsony testzsírszázalék = kockahas. Ennyi, mindenféle bonyolítás csak mellémagyarázás.
A nagy hasizmokhoz a legjobbak a klasszikus hasizomgyakorlatok súlyokkal nehezített változatai. Az alacsony testzsírhoz pedig megfelelő diéta és/vagy megfelelő zsírégető edzés kell. Szerintem a legjobb az intervallumos kardió, azon belül pedig az intervallumos futás, mert semmiféle felszerelést nem igényel.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!