Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tömegnövelésnél 2 kiló csirkem...

Tömegnövelésnél 2 kiló csirkemellet eszem fehérjeturmix reggel edzésután lefekvéskor. Reggel vitamin egy nap 4-5x eszem. Kreatin vagy valami nem kéne még? 20/f (170cm)

Figyelt kérdés
2010. nov. 20. 12:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Bazsa!

110 kilós száraz testtömeghez tényleg kell legalább 220 g. fehérje naponta, 5-6 felé elosztva. Ez így rendbe is van....

Ezek szerint a kérdező 300 kg zsírmentes testtömeggel rendelkezik, ez indokolja a 600 g. -os fehérjefogyasztást !?

Ezzel szemben 84 kilót ír és zsíros !!!! (nem csodálom) :-D

A pepsin nem egy "nem mindennapi dolog", hanem egy emésztőenzim, ami a gyomorban termelődik és -több más enzimmel együtt a fehérje emésztéséért felel.

Csakhogy:

Emésztés nemegyenlő felszívódás (!)

A gyomorban -bizonyára tudod- savas környezet uralkodik.

Az emésztés 90 % -ban a vékonybélben történik lúgos közegben a tripszin nevű fehérjebontó enzim segítségével, amit a hasnyálmirigy termel.

(az is van a vitaminodban ? :-))

Tegyük föl, hogy 2 óránkénti étkezéssel (fehérje 5-6 óráig emésztődik) sikerül a 2 kiló cs.mellet kiemészteni.... A szervezetben csak 1 makronutriens nem tud tárolódni, na melyik ?

Hát sajnos pont a fehérje.

Az aminosavak folyamatosan jutnak a véráramba és "keresik a helyüket" a sejtekben, hogy újra fehérjeláncok szintetizálódjanak belőlük. (esetünkben izomfehérje főleg)

Csakhogy a fehérjeszintézis rohadtul energiaigényes folyamat. ennyi energia adott időegység alatt nem áll rendelkezésre, ezért a felesleg elraktározódik. Hogy hová, az az energiaraktárak feltöltöttségétől függ.

Ha a glikogéntárolók megtelnek, akkor a zsírdepoban fog kikötni.

Ezt meg lehet akadályozni, egy féle képpen:

A növekedési hormon (hGh), inzulin és pajzsmirigy hormon (T3) használatával, amik segítségével:

-nő a prot. szintézis sebessége

-energiaellátottság fokozódik a szabad zsírsavak oxidációjából

-a meglévő fehérjék nem használódnak fel energiaellátás céljából

-az anyagcsere és a glikogén szintézis üteme növekszik.

Ez egy új szintre emeli a sportolót, itt a 2 kiló cs.mell és az 1000.g körüli szénhidrátbevitel már indokolt, egyéb esetben nem.

Az éjszakai evéssel nem értek egyet, de ez nem tartozik a témához. Te tudod....

2010. nov. 22. 12:31
 12/12 bazsa83 ***** válasza:
A dolgok lényegi részével én is tisztában vagyok!Azzal is,hogy mire jók a pepszinek és,hogyan működnek!Viszont mivel gyorsítják a felszívódást és javítják az emésztést ezért sürübben vagyok éhes!Pusztán erre akartam kilyukadni!az,hogy mennyit eszik egy ember az anyagcseréjétöl fögg össze természetesen!Miért ne lehetne olyan gyors az anyagcseráje,hogy ennyit megbírjon enni?Azt senki nem állítota,hogy mind az utolsó szálig be is épül! sőt akár az is lehet,hogy a fehérjék nagy része el sem jut odáig,hogy érdemelegesen felszívódjon és kiürül!Viszont a szervezetnek lehet növelni a fehérje felszívó képeségét(tudom,hogy nem a beépülésröl beszélek)azzal is tistában vagyok,hogy 1g fehérje felszívódásához 16kalóriára van szükség! Ezért tartom ostobának azokat akik egyáltalán nem akarnak szénhidrátot fogyasztani mivel a nélkül nincs izomnövekedés!amúgy felejtsük el egymást szerintem mert ennek se eleje se vége!Te azokat írod amiket olvastál vagy tanultál!Én meg a tapasztalataimat és kiváló eredményeket értem el az én módszeremmel! Mind mondtam 13%-os test6zsírral vagyok 110 kiló!Szoval nekem magyarázhat akárki,hogy mi jó mi nem!Rendszeresen járok vér vizsgálatra 4 havonta és eddig az egyeteln gond az volt,hogy sürű lett a vérem!Azóta 2 literrel több vizet iszom!Vagyis napi 6 liter!
2010. nov. 22. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!