Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan építsem a rendszeres...

Hogyan építsem a rendszeres sportot az életembe? Társas kapcsolatot is jó lenne szerezni ezáltal. Valamint hangulat javítás és aktívabb élet lenne a cél.

Figyelt kérdés

Jellemző rám hogy kiégek munka mellett. Vagy beleragadok az ágyba, telefonozásba vagy sorozat függésbe. Mindezt azért mert a hangulatom mélyen van.

Úgy gondolom jó lenne rendszer szerint beépíteni az életembe a sportot. Tehát hogy tudjam hogy most idő van, és rutinból elinduljak csinálni. Ne pedig azon agyaljak, hogy ezt ki is lehetne hagyni.

A futás az, ami igazán nagy boldogság érzetet ad. Most van is akivel elkezdtünk közösen futni járni. Ez többnyire délután van, és utána jobb kedvűen töltöm a napot. Viszont a másnap megint olyan, hogy nehéz kikelni az ágyból.

Lehet hogy reggel kéne futnom?

Hogyan lehetne ismerkedni közben? Nyitottak erre az emberek? Kondi park is van a futópálya mellett. Néhány éve csináltam kezdő gyakorlatokat saját testsúlyos edzésből. De kattogni kezdett a könyököm vagy a vállam.

Hangulat javítás, motiváltság és emberi kapcsolatok lenne a cél. Milyen ötletetek van?

Még az úszás is nagyon jól tud esni, de abban is teljesen kezdő szinten vagyok. Nem megy víz alatt megfordulás.

márc. 22. 10:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Én azért csinálom a sportot, hogy meg tudjam őrizni az egészségi állapotomat. Csak ez motivál benne és csak erre koncentrálok közben. Engem bezavar közben a mások társasága, mert elvonja a figyelmemet a zizegésük.

Ha társaságot is akarsz hozzá, akkor lehet csapatsporthoz csatlakozni, vagy tenisz, csoportos fitnesz, ilyenek.

Plusz motivációt ad az egészhez, ahogyan látom és érzem a fokozatos fejlődésemet. Heti 3*1 óra (H-Sz-P), de még ezt is elég nehéz beilleszteni a hetirendembe, van, hogy elcsúszok egy napot.

Fiatalabb koromban (20..30..40) simán elég lett volna a heti (mondjuk hétvégi) egy-két (1 órás intenzív) alkalom is, néhány év alatt brutál kondíciót össze tudtam volna szedni így. (Késő bánat, eb gondolat.:-)

(Másfél év alatt 5..6 kg plusz izom jött fel így. Ez már azért látszik is, meg erőben is jobb érzés.)

Szerintem fiatalon a heti egy nap intenzív is bőven elég tud lenni.

márc. 22. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!