Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Karate vagy krav maga?

Karate vagy krav maga?

Figyelt kérdés
Sok szempont érdekel mert 20as éveim vége felé vagyok, illetve nagyon kevés sportmúlttal rendelkezem, és elföntöttem hogy gyúrás helyett vmi küzdősportot űzök nemcsak önvédelem miatt, hanem önbizalom, mentális stabilitás miatt is. Hobbi szinten tolnám, tehát versenyek az nagyon opcionális számomra korom miatt. Tetszenek a karatéban a mozdulatok, meg a reflexre való fókuszálá és a belső harmónia megőrzése, hogy nyugodtságra támaszkodnak. Viszont önvédelemre nem mindig jó (pl bandák ellen, késes embere ellen szine kevés). Viszont a Krav maga meg pont erre találták ki, hogy ilyen helyzetekben is nyugodt legyél és ott is emgvan az önbizalom növelés, meg a látványos fight-ok. Szóval in your opinion melyik lenne érdemesebb elkezdeni? Nem vagyok hajlékony alkat, kondizoo csak szóval esetleg ez segíthet felmérni a helyzetet. Mindkettő tetszik, de aki pl. Karates mondja meg, hogy miért azt válasszam, illetve cáfolható-e a hátrányok, amiket felsoroltam?
jan. 11. 09:17
 1/3 anonim ***** válasza:
49%

Miért csempészel angolt a magyar mondatba? Ettől többnek, menőbbnek érzed magad? Megsúgom, nem vagy az; komoly körökben ez nem menő, hanem nevetséges! Tessék magyarul és választékosan beszélni a kamu szlengek helyett!

Hogy reflektáljak a kérdésedre is:

próbáltam kiolvasni a sorok között, hogy te valójában mit is keresel. Ara a következtetésre jutottam, hogy a jelenlegi személyiségeddel egyikkel sem fogod azt elérni, amit szeretnél. Még nagyon sokat kell csiszolódnod, hogy a harcművész alázata, szerénysége és belső békéje meglegyen benned úgy, hogy közben önbizalmad is legyen.

Kicsit előbb jellemfejlesztésre lenne szükséged, de ha mindenképp választani kell, a karate közelebb állhat a céljaidhoz, de remélem, tudod, hogy amit el szeretnél érni, alsó hangon 10 év!

Régebben kevesebb lett volna talán, de mára ez már a trendek miatt nem járható út.

jan. 11. 13:39
 2/3 anonim ***** válasza:

"bandák ellen, késes embere ellen szine kevés"

Bandák ellen vagy kés ellen minden küzdősport kevés. Ennyire nem vagy képben a valósággal? Egy elit küzdősportolónak sincs esélye se túlerő ellen, se bökő ellen.

jan. 11. 16:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy egyik se és menj helyette boxra. Nem, nem azért, mert effektívebb meg azzal majd jó leszel 10 ninja ellen is, hanem szimplán azért, mert az kiváló hobbi stílus. Értem ez alatt, hogy nincs benne semmi extra bullshit, mint a karatéban a formázás meg a vizsgák meg az övek meg a ruhák, illetve nincs benne rúgás, földharc, ilyenek. A box az színtiszta edzés, erőnlét, állóképesség, kondi és küzdelem. Valamint a bunyó alapja is a box, tehát márcsak ezért is megéri azzal kezdeni és később ki lehet egészíteni, ha szeretnéd. De jelenleg én abszolút azt ajánlom neked. És nem, nem arról szól, hogy szétvernek, emiatt ne aggódj.
jan. 12. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!