Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kondizás után akkor is fejlődi...

Kondizás után akkor is fejlődik az izom,ha nem kajálok utána ?

Figyelt kérdés
Ugy értem ,hogyha leedzek és csak pár órával utánna viszek be a szervezetbe fehérjét meg szénhidrátot akkor is fejlődik az izom ? Vagy csak akkor ha egyből utána kajálok ?
dec. 21. 04:20
 1/3 anonim ***** válasza:

"ha leedzek és csak pár órával utánna viszek be a szervezetbe fehérjét meg szénhidrátot akkor is fejlődik az izom?"

Miért ne fejlődne?

dec. 21. 11:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Alapvetően kell egy kalóriaszufficit. Tehát ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elégedsz, akkor nőni fog a tömeged. Nyilván az elkerülhetetlen, hogy ez a folyamat során zsírt is magadda építs, ezt később szálkásítás során kell leadni, ahol pedig ugye az izomvesztéssel is számolni kell majd, a testzsír% csökkenése mellett.

Visszatérve... számold a kalóriákat, vigyél be minél több fehérjét természetes forrásból! Kerüld a zsírt és a feldolgozott szénhidrátokat!

És tényleg próbálj meg rostokat is beépíteni minden étkezésedbe, különben bedugul a beled.

És csak azt a fehérjét vidd be porból, amit sehogy se tudsz megenni természetes forrásból.

dec. 22. 07:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Még bővítva...

Van aki annak a híve, hogy az kell azonnal. Én nem, én az össz bevitt tápanyagot nézem, szerintem efelé mutat több tanulmány.

De én is azért egy fehérje shaket letolok azonnal, meg fél órán belül hazaérek és zabálok... ilyenkor esik a legjobban. Nem azért edzek, hogy jól nézzek ki, hanem hogy zabálhassak megbánás nélkül 😂

Tehát edzéskor az izommunka, és különösen a nyújtáskor is (soha ne hagyd ki a nyújtást, rendesen, hosszú ideig kitartva) az izomban mikrorepedések keletkeznek. Apró sérülések. Ezeket gyógyítja be a szervezet, ehhez kell a megfelelő tápanyagnak rendelkezésre állnia a szervezetben. Nyilván ha nem éhezteted magad, rendesel eszel minden nap, egész nap, akkor ez ott lesz. Lesz mit az izomba építenie a szervezetednek. Akkor is, ha csak edzés után legközelebb 2 órával eszel. Akkor is, ha az előző étkezésed tegnap este volt.

dec. 22. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!