Szerintetek Senna vagy Schumacher a jobb sofőr?
Örök (és értelmetlen) vita! Ha a futamgyőzelmek számában méred a "jobb sofőr" státuszt, akkor Shumacher, de Sennának sajnos nem adatott olyan hosszú karrier, hogy ebben a tekintetben összehasonlíthassuk a két legendát.
Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy Dorian Yates vagy Ronnie Coleman a jobb testépítő. Értelmezhetetlen a felvetés, mert a két ikon különböző korszakban versenyzett, és nagyon mást jelentett a bodybuilding az 1990-es években, mint a 2000-es években. Objektíven nézve nyilván Ronnie Coleman a jobb, de ki tudja, mit tudott volna kihozni magából Dorian Yates, ha 10-15 évvel később van a fénykorában, azzal a tudással, azokkal a szerekkel (stb.). Ahogy ki tudja, mit tudott volna kihozni magából Senna 10 évvel később azokkal az autókkal, azokkal a technikákkal, azokkal a szabályokkal.
"Ahogy ki tudja, mit tudott volna kihozni magából Senna 10 évvel később azokkal az autókkal, azokkal a technikákkal, azokkal a szabályokkal."
Épp ez az, szerintem a mostani gumispórolós, motorspórolós F1-ben egyikük sem lenne annyira kiemelkedő, mint a maguk idejében. Senna az utolsó tizedmásodpercet is kigyötörte a kocsiból, de ha ésszel kellett hozzáállni másfél-két órás futam távlatában, Prost le tudta győzni a valamelyest lassabb tempója ellenére is. Schumi vezetési stílusa meg rettentően gyilkolta a gumikat és ez azon kevés területek közé tartozik, amiben nem nagyon mutatott fejlődést, csak ez akkoriban nagyjából belefért, manapság sokkal kevésbé.
Ez nagyon nehéz kérdés! Számomra Senna! Egyszerűen egy gépezet volt az ember, őrült zsenialitással és tehetséggel, valamint hatalmas elszántsággal versenyzett a pályán! És még emberi is volt mind a pályán mind azon kívül! Azért nehéz Sennát bárkivel is összehasonlítani, mert sajnos korán életet vesztette! Plusz teljesen más korszakaban versenyzett a Forma 1-nek mint mondjuk a mostani tehetséges pilóták!(Verstappen, Leclerc, Norris, Piastri) Schumacherrel sincs semmi bajom és nagyon sajnálom szegényt! Remélem tudunk majd róla még valaha is valamilyen infót! A lényeg ha nekem választani kell akkor Senna>Schumacher de ha meg a Hamilton Schumacher csatát nézzük akkor meg nekem
Schumacher>Hamilton de ez csam szimpátia! (Nem vagyok Hamilton hater!) És rasszista se vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!