Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Otthoni edzéshez egy gumiszala...

Otthoni edzéshez egy gumiszalag tudja a kézi súlyzót helyettesíteni?

Figyelt kérdés

Nem vagyok testépítő csak most kezdtem a löttyedt testem kicsit megedzeni alap gyakorlatokkal.

Már nagyon kéne valami eszköz, de most nem állok annyira jól anyagilag és vacilálok hogy gumiszalagot vagy kézisúlyzókat szerezzek előbb be.

Ti mit ajánlotok? Illetve érdekelne hogy gumikötélnél mit jelent a súly ellenállás? Melyik a közepes erősség egy gyenge nőnek? azt tudom, hogy egy hagyományos súlyzóból a 4kg már sok nekem.

Köszi!

nov. 2. 09:32
 1/5 A kérdező kommentje:
Mármint meg tudom emelni a 4kg súlyt, csak nem tudom szépen kivitelezni a gyakorlatokat.
nov. 2. 09:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia! A gumiszalag teljes mértékben megfelelő, főleg ha kezdő vagy. Mindegy mit emelgetsz, edzőteremben gépeket, súlyzókat vagy gumiszalagot, ha megvan a progresszív túlterhelés, akkor fejlődni fogsz. (Remélem ezek az alapfogalmak megvannak.)

Bár ha teljesen kezdő vagy, én inkább azt ajánlanám, hogy először kezdj saját testsúllyal edzeni, szerintem optimálisabb, aztán később, ha már megvan egy alaperő, elkezdhetsz súlyzós edzéseket is.

nov. 2. 10:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi! Igazából már voltam párszor személyi edzőnél, de nem sokat.

Melyik márkát ajánlanád? A decathlonos megteszi vagy az gagyi?

nov. 2. 12:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Az teljesen jó, csak ne rövidet vegyél, amihez fitnessz gumiszalag van írva, hanem olyanból válogass, amihez cross training van írva, azokat lehet súlyzók helyett használni. Oda is van írva, hogy hány kilóval egyenlő az erőssége, úgyhogy tudni fogod melyik lesz a számodra megfelelő, szerintem érdemes 3-4 különböző erősségűt venni, hisz nyilván nem azt fogod háthoz vagy fekvenyomáshoz használni, amit tricepszezéshez, de ez már csak rajtad múlik, döntsd el, te hogy szeretnéd, vagy mennyi fér bele anyagilag. Én is gumiszalagoztam egy időben, a progresszív túlterhelés kapcsán mondom, hogy én úgy csináltam, hogy a jelenlegi súlyhoz, amit egy gyakorlathoz használtam, ha már többet szerettem volna, volt egy 1-2-3 kg könnyű szalagom, így ha együtt használtam őket, annyi kilóval nehezebb lesz. Majd ha így is ment x ismétlés, ugrottam egy nehezebb szalagra és lehet ugyanezeket a köröket eljátszani, szóval az a lényeg, hogy több szalagot is lehet egyszerre használni, és akkor nem kell folyton újakat venni, ha fejlődni szeretnél.
nov. 2. 12:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt megjegyzem
nov. 2. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!