Lovagolhatok ha fáj a térdem?
Figyelt kérdés
Augusztus óta fáj a térdem és szep. 30.-án voltam ortopédián. Kiderült, hogy porclágyulásom van és a doki felírt egy gyógyszert (3hónapos kúra).Ezzel így vissza mehetek edzeni? Vagy várjam meg míg le telik a 3 hónap és jobban lesz a térdem?okt. 26. 09:13
1/4 anonim válasza:
Az amit felírt a doki az porcerősítő. Azt nagyjaból életed végeig kell szedni. Nem meggyógyít hanem annyit tesz hogy erősíti a porcot tehát nem kezd el kopni. (Ami visszafordíthatatlan kár egész eletedre)
Nagy eséllyel mivel lágyulás már van, mindig érdemes lesz elkerülni az olyan sportokst ami közvetlen terheli a térdet. A lovaglás ilyen.
Várd meg a kontroll időpontot és kérdezz rá a dokinál. Az a legbiztisabb
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ.
Nem kaptam kontroll időpontot. Annyit mondott a doki, hogy szedjem a gyógyszert és ennyi.
okt. 26. 20:38
3/4 anonim válasza:
A lovaglásnál a térdízület fokozottan terhelt, úgyhogy mindenképpen várd meg, amíg meggyógyul - az azt jelenti, hogyha már nem fáj mindennapi körülmények között, és csinálsz egy átmozgató edzést (otthon, nem lovon) és utána is okés, akkor menj csak vissza. Sajnos ez ilyen, az összes ín/ízületi dolog szívás, de ki kell várni, hogy később ne legyen visszatérő probléma. Jobbulást!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ.
Nekem ezzel a 3 hónappal volt gondom, mert ez sok idő és már most hiányzik a lovaglás
okt. 27. 11:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!