Futásnál miért fáj a mellkas?
Most voltam elöszőr futni és csak 1 kört birtam megtenni,mert azt hittem kiszakad a tűdöm a helyéről.😂
Ez mikor fog változni? Ha 2 naponta eljárok futni, mennyi a reális fejlödési idő,mig megbirok tenni 2 kört, ugyan olyan intenzitassal,mint az elsőt.
Már rögtön az elején szokott lenni egy ugrásszerű fejlődés.
Bár nem tudom, mit jelent az "1 kör" (házkör? futópálya-kör? lakónegyed kör?), nagyon nem mindegy, hogy 50-100-400-1000-5000 stb méterekről beszélünk.
Valamint az is kérdés, mit jelent az "ugyanolyan intenzitás". Miben futottad le? Sprintben? Gyors tempóban? Esetleg lazán kocogva?
A mellkasi fájdalom a hirtelen és (a szervezet számára) szokatlan magas terheléstől lép fel. Lehet izomgörcs, lehet hirtelen besavasodás, esetleg érgörcs is, ha nem volt meg a megfelelő bemelegítés. Ennyiből nehéz megmondani. Mindazonáltal az edzetlenség jele, ami persze nem meglepő, mindenki így kezdi.
Azt, hogy mennyi idő alatt éred el azt, hogy 2 kör is menjen, nem lehet megmondani (főleg a fenti infók hiányában), de azt igen, hogy már 1-2 hét alatt is jelentős fejlődést fogsz észlelni!
Sok sikert! :)
A hirtelen terhelés.
Keress a neten teljesen kezdőknek való edzéstervet és azt kóvesd. Én az elején úgy kezdtem hogy 1 perc futas 2 perc seta felvaltva. Egy ido utan le tudtam futni 10 percet egyben
Nem igazan melegitettem be mert fogalmam sincs hogy kell,mindenhol mast irnak.
800 metert futottam keves setaval.
En nem percet neztem hanem h mennyire ment. Nekem ezt igy eleg tudni.
De koszonom az eddigi valaszokat hasznosak🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!