Milyen sportot ajánlanátok?
Generalizált szorongásom és pánikbetegségem van, és ajánlotta egy orvos, hogy sportoljak valamit, mivel a mentális egészségemen is sokat segítene. A futást nehezen bírom, pedig amúgy fit alkat vagyok, terheléses asztmára gyanakodtak, de (pont a szorongás miatt) nem tudtam még elmenni a vizsgálatra. De alapjáraton a mozgással nincsen tünetem, még erősnek is mondanám magam, ameddig nem kell fuldokolnom a futástól. Tesin is mindent meg tudtam csinálni, kivéve a hosszútávfutást.
Viszont mozogni azt szeretnék elkezdeni, még lehetőleg a hidegebb idők előtt. Leginkább olyan sportra lennék nyitott, ami végezhető egyedül, vagy egy családtaggal is, udvaron is. Esetleges kellékek beszerzése nem gond.
Mivel nincsen elképzelésem, ezért mindent meghallgatok, hátha valami megtetszik. Olyat is meghallgatok, ami esetleg egyesületi sport, viszont oda még jelenleg nem tudnék járni, terápia még folyamatban van, és nagyon hirtelen lépés lenne, de későbbiekbe akár arról is lehet szó, ha javulás lesz a szorongásomban.
Előre is köszi!!
Szerintem így konkrétan pánik ellen nincs jó sport.
Én rendszeresen sportoltam akkor is, amikor pánikrohamaim voltak, és volt, hogy edzés közben kapott el. Ugyanígy kijöhet bármikor, pl túrázás közben is.
Szerintem ez két különböző dolog.
A pánikot magad vagy legyőzöd agykontrollal, légzéstechnikával, emellett egy jó pszichológusnak kisírod magad, vagy bármit sportolsz kijöhet. Mindegy ilyen összefüggésben.
A tai csi, joga ugyanúgy nem jött be pánikra.
Önmagad tudod, csak kihozni ebből, és nem igazán a sport.
Két olyan dolog, ami független egymástól.
Tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!