Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy sosincs...

Miért van az, hogy sosincs olyan időszak, amikor el lehetne kezdeni a sportot?

Figyelt kérdés

Nem csoda hogy oly sokan kövérek, amikor kb lehetetlen olyan időt találni, ami sportra alkalmas.

Tél -ünnepek, vagy ünnepek után, az emberek kb hullák, karácsony, szilveszter utáni kaják

Tavasz - esős idő, nekem ilyenkor kb semmi energiám, ráadásul húsvét, munka pörög

Nyár - megérdemelt pihenés a güri után, strandidő, esélytelen. Ráadásul a hőség

Ősz - szintén fáradt időszak, egész évi kemény munka, sötétedés hamarabb..

aug. 15. 19:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"7-kor kelek, 18 órára érek haza"

7-kor kelsz tehát éjfél körül fekszel, vagy legyen mondjuk 11 óra. Akkor 18 és 23 óra között van pontosan 5 órád amiben azt csinálsz amit akarsz.

Persze tudom, jön majd a kifogás, hogy fürdeni kell, takarítani kell, főzni kell, boltba kell menni. De akkor is ott a tény, hogy van 5 órád. Ebből simán rá tudsz szánni 2 naponta 1 órát edzésre vagy rá tudsz szánni napi fél órát futásra.

aug. 15. 21:42
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Kifogás mindegyik, ahogy a többiek is mondták. Oké, vannak ünnepek télen, de nem abból áll az egész, komplett évszak - bőven lenne ott idő, alkalom sportolni.

"Ja, hát bocsi, de vannak akik tényleges munkát végeznek. 7-kor kelek, 18 órára érek haza."

Hétvégéken is?

aug. 15. 21:44
 13/18 anonim válasza:
Én ismertem egy csávót aki minden hétvégén túrázni járt. 55 évesen is iszonyú kemény lábai voltak és baromi erős állóképessége. Csak valld be hogy nem szeretsz edzeni.
aug. 15. 21:50
 14/18 anonim ***** válasza:

Régen volt egy munkatársam, minden nap biciklivel járt be és haza. Budai, hegyvidéki oldal szóval nem egy könnyed tekerés.

Haverom munkatársa minden nap futva jött. Amúgy is extrém sportoló, hegymászó, minden egyes nap átfut egy hegyen és úgy ér be melóba. Ha esik, ha fúj.

Én magam túrázom. Hétvégente simán beleférnek 30-50-es túrák, de van amikor 50+20 vagy 30+20 leosztásban túráztam. Pedig messze nem vagyok sportember.

aug. 15. 22:17
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"7-kor kelek, 18 órára érek haza."

Én 5:45-kor kelek, futok egy óráa, zuhanyzok, reggelizek, betekerek a munkahelyemre, ami kb. 45 perc, este hazatekerek, általában 19-re érek haza. Néha előfordul hogy ezután feleségemmel még futunk egyet, illetve vannak napok, amikor nem bringával megyek, hanem együtt megyünk kocsival, mert este sziklár megyünk mászni.

Hétvégén meg túra, sziklamászás vagy via ferrata. Nyaralások, telelések hegymászásról, illetve sítúráról szólnak, nem punnyadásról, az max. pihenőnapon.

Elkezdeni mozogni bármikor lehet és érdemes. Futni például bármelyik évszakban lehet, de otthoni erősítés meg teljesen évszak független.

aug. 15. 22:50
 16/18 anonim válasza:

A hülye embereket lenézik azok az okoskodók akik szintén f@szságot állítanak de mivel teljes hitét beleadja még egyesek hisznek is neki saját magával együtt.

Igen van olyan mikor tényleg nem lehet beiktatni sportot viszont az max egy ideiglenes időszak hamar lehet változtatni a dolgokon meg persze számít az is hogy milyen sport és mi a cél. Mert pl. ha az egészségedért akarsz elkezdni mozogni akkor felesleges külön "sportolni" egyszerűen csak tedd mozgalmassá a napodat ha nem ülőmunkát végzel sok esetben megfelel egy egész napos (nem intenzív) edzésnek.

Az meg hogy aki kövér az azért az mert nem sportol egy f@szság vannak genetikai tényezők betegségek de a legtöbb esetben a táplálkozás. Kalória deficitet kell elérni mindegy mit eszik ehet oldalast, mekit, csokit akármit.

Az edzés meg elég kevés kalóriát éget ahhoz képest hogy mondjuk milyen gyorsan be lehet nyomni egy tábla csokit nézd meg utána mennyit kell intenzíven kardióznod hohy leadd (elég sokat)

Én meg személy szerint sovány vagyok és nagyon viszont mióta edzek könnyebb a hízás több az étvágyam a sok mozgástól.

aug. 16. 19:18
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kényelmetlenség vállalására tényleg nincs ideális időpont.

Bár azt nem értem, hogy a strandszezon miért akadály. Nekem 2 km úszás meg szokott lenni egy strandon töltött délután alatt. 25 méteres medencében huszasával úszom a hosszokat, 50 méteres medencében tízesével. Úszom 500 métert, aztán csúszdázom, vagy a gyerekekkel labdázok, vagy eszünk egy fagyit, netán kártyázunk a parton. Amikor elkezd égetni a nap, megyek a sportmedencébe a következő 500 méterre.

Meg tudod nem csak az 1 órás edzés az edzés. Vannak negyedórás gyakorlat sorok is. Az pontosan 15 perccel több, mint a semmi. Ha minden nap csinálod, az már egy hónap alatt 7,5 óra sport. 15 percnek bele kell férnie még a halászlé és a bejgli közé is.

aug. 16. 21:31
 18/18 anonim válasza:

Ígyvan utolsó akár egy 10 perces edzéssel is lehet izmot növelni (legalábbis kezdőként)

Mondjuk egy párszor bukásig nyomsz fekvőt meddig tart? Mint egy hosszú cigi.

aug. 16. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!