Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kiből lesz sportoló?

Kiből lesz sportoló?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Akár úgy is feltehettem volna a kérdést, hogy mi kell ahhoz, hogy valakire azt mondják, hogy sportoló?

Szerintem alap, hogy versenyszerűen csinálja a sportágját, ne igyon(alkoholt), ne dohányozzon és sztem a napi 2 edzés is elengedhetetlen ahhoz, hogy valakit sportolónak hívjunk!

Szerintetek hol kezdődik ez a fogalom?

aug. 14. 18:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Bárki, aki egy sportot rendszeresen űz. Hogy mennyit edz, vagy fogyaszt-e alkoholt, szerintem semmi köze nincs a fogalomhoz.
aug. 14. 18:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem meg a hobbi és az amatőr sportoló ia sportoló, és nem kell hpgy versenyszerű legyen. Meg ugye pl. a definícióddal kizádod pl. a profi hegymászót is, mert ott nincsenek a szó szoros értelmében versenyek. Az alkohollal pedig a profi sportolók úgy 80%-át, a többi muszlim.
aug. 14. 18:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Sportoló az, aki rendszeresen és hosszútávon űz egy (vagy több) sportágat. Ha évek óta lejársz csupán heti kétszer 45 percet konditerembe, hogy mozogj, egészséges légy, kinézz valahogy, akkor már sportoló vagy. Ha újévi fogadalomból kezdesz lejárni heti hétszer 3 órát konditerembe, de pár hónap után abbahagyod a következő újévi fogadalomig, akkor nem vagy sportoló.

Jó sportoló tényleg akkor leszel, ha nem iszol, nem dohányzol, nem kábítószerezel (bár vannak kivételek), versenysportoló pedig akkor, ha versenyzel, de a hobbisportoló nevezékhez ennél milliószor kevesebb is elég.

aug. 14. 19:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Sportoló jogállása c részt ajánlom, talán a megboldogult Sárközy Tamás prof. Úr által létrehozott anyagok között fellelhető.

Interdiszciplinárisan, ha leírom, holnap is itt maradunk...

aug. 14. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!