Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi az, ami már szerintetek...

Mi az, ami már szerintetek egy elfogadható edzettségi szint? (kifejtve lent)

Figyelt kérdés

Nos, 27 éves vagyok, férfi, 180cm, 78kg jelenleg. Bár régen sportoltam, mostanában komoly betegséggel küzdöttem (most is, de remisszióban tartjuk), próbálnék valami "alap" fittséget elérni, így elkezdtem edzegetni. Ez leginkább saját súlyos dolgokat takar.

Az alábbi gyakorlatokat tekintve mi az, ami már "szép" teljesítménynek mondható? Próbálnék az alábbiakban valami célt kitűzni, hogyha mindegyikből megy, amit akartam, továbblépek.

- Fekvőtámasz (jelenlegi max 32)

- Húzódzkodás állig (jelenlegi max 5)

- Tolódzkodás (olyan 10-15 max)

- Hasprés (na ez gyenge, 40-nél megdöglök)

- 400m síkfutás (ez is fos, 1:29, bár futni eddig kb sosem futottam)

aug. 4. 17:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Ezt így nehezen lehet megmondani, mert leírás alapján a szabályosságot nem lehet ellenőrizni.

A hasprésből ítélve, amit nehezebb rosszul csinálni, ráadásul rosszul csinálva még gyengébb ez a szám, nagyon nehezen tudom elhinni, hogy megvan a 32 szabályos fekvőtámasz.

Tolódzkodásban 10 és 15 között azért elég nagy a különbség.

A húzódzkodás kb átlagos nemsportoló eredmény, ha tényleg szabályos.

A futásra inkább azt mondom, értelmezhetetlen, ha csak nem direkt rövid távonra akarsz edzeni. Ha nem, akkor jobb lenne valami középtáv eredmény (cooper teszt vagy 5km-es idő).

aug. 6. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!