Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan tartsam fenn a motiváci...

Hogyan tartsam fenn a motivációmat a rendszeres sportoláshoz?

Figyelt kérdés

Újévi fogadalomból elkezdtem változtatni az életemen. Nagyon sokat fogytam azóta (30 kg) normálisan eszek, viszont a sport nem megy olyan egyszerűen. Pedig fokozatosan szoktattam magam hozzá és olyat választottam, amit szeretek csinálni (jóga)

De mégis halogatom, tologatom a dolgot, nehezen veszem rá magam, kifogásokat gyártok. Ha mégis elkezdem, benne lenni már nagyon jó, utána kellemesen érzem magam, ahogy kell. Elszomorít, hogy lusta vagyok hozzá.

Mit tanácsoltok?

Köszönöm!

júl. 16. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Mondanám, hogy keress olyan sportágat, amit szívesen űznél hosszútávon, de a jógánál "könnyebb" sportágat nem igazán fogsz találni, ha meg szereted is, akkor fejben van a probléma, ahogy te is írod. Lehet, hogy mégse szereted annyira a jógát, és nem ez a te utad. Az biztos, hogy amíg a mozgás nem az életed szerves része, addig ezzel gondod lesz.

15 év sportolás után számomra már olyan lassú ütemű a fejlődés, és olyan szinten vért kell izzadni minden egyes kis progresszióért, hogy az leírhatatlan, mégse jutna eszembe soha kihagyni akár egyetlen edzést. Betegség miatt néha persze ki kell hagynom, vagy ha valamilyen halaszthatatlan teendőm van, vagy elutazok, de pusztán lustaságból eszembe se jutna. Ez azért van, mert az életem része. Kutya kötelességem leedzeni, ahogy kutya kötelességem eltartani a családom, elmosogatni, megfőzni, takarítani, elvinni az autót szerelőhöz, sorbanállni a postán (stb.). Amíg nem épül be így a napjaidba a mozgás, addig veszett fejsze nyele.

júl. 16. 14:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezen te tudsz csak segíteni. Én is oltam lusta az edzéssel. Egy elhatározás segített de akkor is megcsinálom ma is holnap is hogy egészséges és izmos legyek, az edzés gyógyított kiaz anorexiából mert ahoz muszáj enni. A motiváló képek nézegetése is segíthet viszont.
júl. 16. 14:14
 3/5 anonim ***** válasza:
82%
A joga nem sport, hanem egy spiritualis ut. Te nyilvan nem arra hasznalod, akkor az aszanazasod egy kellemes nyujtas, kis erosites esetleg. Probalj ki mas, valodi sportokat, nyilvan okosan, ha meg sok felesleg van rajtad, akkor inkabb seta vagy bicikli. Uszni meg most melegben is tudsz.
júl. 16. 14:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, próbálok mást is. Azért választottam a jógát, mert szorongással is küzdök, nagyon jó érzés a sok nyújtás után lelkileg is szabadabbnak lenni. És meg is izzaszt rendesen.
júl. 16. 15:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

próbáld ki a túrázást. keress változatos útvonalakat és élvezd a mozgást, meg a szabadságot! :)

ha szeretsz társaságban mozogni, akkor mehetsz túratársakkal is az élményképzésben.

minden jót ehhez! :)

júl. 16. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!