Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lomnici-csúcs megmászásához...

Lomnici-csúcs megmászásához milyen felszerelés kell?

Figyelt kérdés

Az állóképesség miatt nem kell aggódni, rendszeresen bringázom egy 11 kilós régi országútival, aminek 2*7-es a váltója és azzal, akár több kilométeren keresztül meredek utakon is 35 fokos melegben. Szóval tudom mit jelent a megfelelő erőnlét.

Viszont hegyet sose másztam. Nem tudom milyen felszerelés kell a Lomnici-csúcs megmászásához, vagy tudtok javasolni helyi túravezetőkek, akik adnak félszerelést és segítenek feljutni? (ha egy linket tudtok küldeni azt is megköszönöm).

2024. júl. 15. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem külön felszerelést nem igényel.

Túra cipő,nadrág réteges öltözködés és egy túrabot.

2024. júl. 15. 13:29
 2/10 A kérdező kommentje:
A "szerintem" válasz nem elég, mert a váratlan problémákat próbálom kiküszöbölni, egy kisebb hiba és jobb esetben a hegyimentők segítenek, rosszabb esetben meghalok, vagy tolószékbe kerülök. Tapasztalt hegymászók válaszára vagyok kíváncsi akik jártak ott és tudják mit kell vinnem magammal 😌.
2024. júl. 15. 13:42
 3/10 anonim ***** válasza:
én rövidgatyában, félmeztelenül és mezítláb másztam meg
2024. júl. 15. 13:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Elhiszem ha mutatsz róla videót😅
2024. júl. 15. 14:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Eszerint semmi különös. De nincs az pénz, hogy én másznék, ha ott a felvonó...

[link]

2024. júl. 15. 14:24
 6/10 A kérdező kommentje:
A linket ismerem viszont én a lomnici nyereghez is fel akarok mászni.
2024. júl. 15. 15:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Amúgy nem vagyok arra kíváncsi hogy ki mit mászna meg és ki szerint mi milyen lehet. Tényeket akarok, kornkrétumokat...aki nem ért hozzá azt kérem szépen ne írjon
2024. júl. 15. 15:12
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem először a Gellért-heggyel kezdd.
2024. júl. 15. 15:26
 9/10 A kérdező kommentje:
🤦🤦🤦🤦
2024. júl. 15. 16:17
 10/10 anonim ***** válasza:

jelentkezz be olyan túravezetőhöz akinek van hivatalos engedélye, hogy felvigyen a hegyre! mert e nélkül tilos nekimenni a hegynek a szabályok szerint.

érdemes olyan vezetőt találni aki az összes (mászó) eszközt elhozza neked és követed instrukcióit.

mindent egyeztetni kell előtte

2024. júl. 15. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!