Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lomnici-csúcs megmászásához...

Lomnici-csúcs megmászásához milyen felszerelés kell?

Figyelt kérdés

Az állóképesség miatt nem kell aggódni, rendszeresen bringázom egy 11 kilós régi országútival, aminek 2*7-es a váltója és azzal, akár több kilométeren keresztül meredek utakon is 35 fokos melegben. Szóval tudom mit jelent a megfelelő erőnlét.

Viszont hegyet sose másztam. Nem tudom milyen felszerelés kell a Lomnici-csúcs megmászásához, vagy tudtok javasolni helyi túravezetőkek, akik adnak félszerelést és segítenek feljutni? (ha egy linket tudtok küldeni azt is megköszönöm).

júl. 15. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem külön felszerelést nem igényel.

Túra cipő,nadrág réteges öltözködés és egy túrabot.

júl. 15. 13:29
 2/10 A kérdező kommentje:
A "szerintem" válasz nem elég, mert a váratlan problémákat próbálom kiküszöbölni, egy kisebb hiba és jobb esetben a hegyimentők segítenek, rosszabb esetben meghalok, vagy tolószékbe kerülök. Tapasztalt hegymászók válaszára vagyok kíváncsi akik jártak ott és tudják mit kell vinnem magammal 😌.
júl. 15. 13:42
 3/10 anonim ***** válasza:
én rövidgatyában, félmeztelenül és mezítláb másztam meg
júl. 15. 13:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Elhiszem ha mutatsz róla videót😅
júl. 15. 14:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Eszerint semmi különös. De nincs az pénz, hogy én másznék, ha ott a felvonó...

[link]

júl. 15. 14:24
 6/10 A kérdező kommentje:
A linket ismerem viszont én a lomnici nyereghez is fel akarok mászni.
júl. 15. 15:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Amúgy nem vagyok arra kíváncsi hogy ki mit mászna meg és ki szerint mi milyen lehet. Tényeket akarok, kornkrétumokat...aki nem ért hozzá azt kérem szépen ne írjon
júl. 15. 15:12
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem először a Gellért-heggyel kezdd.
júl. 15. 15:26
 9/10 A kérdező kommentje:
🤦🤦🤦🤦
júl. 15. 16:17
 10/10 anonim ***** válasza:

jelentkezz be olyan túravezetőhöz akinek van hivatalos engedélye, hogy felvigyen a hegyre! mert e nélkül tilos nekimenni a hegynek a szabályok szerint.

érdemes olyan vezetőt találni aki az összes (mászó) eszközt elhozza neked és követed instrukcióit.

mindent egyeztetni kell előtte

júl. 15. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!