Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem tartják be sokan az...

Miért nem tartják be sokan az edzőtermi etikettet, szabályokat?

Figyelt kérdés

AZ elmúlt évben tűnt fel, hogy teljesen kezd lealjasodni az edzőtermi kultúra. Nagyon felkapott lett az edzés, és boldog-boldogtalan lemegy a terembe, de úgy, hogy fogalmuk sincs az alapvető dolgokról, és sokan még igénytelenek/parasztok is mellé. Mint pl., hogy képtelenek a súlyokat a helyükre visszatenni, legyen az tárcsa, vagy kézi. Nem megfelelően használják a gépeket és nem vigyáznak rájuk. Általában ebből van a legtöbb. Dobálják, csattogtatják őket, vagy pedig csak valaki bicepszezik a tárogató gépen. Vagy oldalemel a guggolókeretben, vagy odaizzad a háttámlára törölköző nélkül. vagy pedig ahol van, elviszik a kalibrált versenyeszközöket csuklyázni/alkarozni. Beállnak az út közepére beszélgetni, rángatják a csigákat és elszakadnak, stb. Estig tudnám sorolni őket. És persze, nincs szerződésbe foglalva, hogy valaki a guggolókeretbe oldalemeljen vagy a lábtolón nyomjon fekve kézivel(ez a kedvencem, tegnap láttam) miután kifizette a napi/havi díjat, de akkor minek vannak a célspecifikus eszközök? Ha mindenki arra használja őket amire akarja, és nem is tudják hogy az adott gép mire való.

És ezt kb. minden korosztály felől látom. 12 éve edzek, és eddig is voltak ilyen esetek, de nem ennyi, mint az elmúlt évben. Plusz ha segítő szándékkal mész oda hozzájuk, sokszor még nekik áll feljebb. Mi van az emberekkel?

máj. 29. 12:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Minél többen járnak konditerembe, annál több a suttyóság. Nagy számok törvénye. Amíg a szabályok nincsenek betartatva, addig az emberek nagy százaléka nem is fogja betartani őket.
máj. 29. 13:00
 2/8 anonim ***** válasza:
27%
12 éve még vonzó voltál nekik ezért kedvesebbek voltak.
máj. 29. 13:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ilyeneket mindig lesznek.

Akik szeretik ezt a sportot, azok nem fogják fent hagyni a súlyt, nem fognak feleslegesen foglalni egy gépet.. Aki csak divatból megy le, annak meg tök mindegy, pár hónap és ki is esett.

Alapvető dolgok sincsenek meg, sokan még csak köszönni sem köszönnek. 4 hónapja járok új terembe, elég sokan szoktak lenni, senkit sem ismerek, mégis köszönök, mert ez egy alapvető illem. Vissza is rakom a súlyokat, mert megtisztelem magát a sportot is ezzel, illetve a többi embert.

Törölközőt ritkán használok, ezzel szerintem nincs baj, HA utána az ember letörli maga után a gépet, padot, bármit.

A súlydobálás dolgot viszont nem értem, hogy miért baj. Ha már valaki olyan erős, hogy 45-50kg-mal nyomjon egykezesekkel (igen, ez már jónak számít naturál szinten), akkor nem lehet tőle elvárni, hogy egy kemény szett után majd szépen gyengéden leengedi.. Ezzel szerintem nincs feltétlen probléma, ha mellette figyel a körülötte lévő emberekre és nem a másik lábára dobja le a súlyt..

máj. 29. 13:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Abszolút ezek a tapasztalataim nekem is. A dobálást a gépekre értettem, lehet kicsit zavaros a megfogalmazás. Kiugranak a gépek alól, pl. lábtolónál rendszeresen látom, hogy nem akasztják vissza, hanem kiszedik a lábukat, és leesik a toló része... Mellesleg teljesen igazad van, 50kg az teljesen jó súly, és nem mindig tudja letenni az ember halkan. De megjegyzem ebből is volt már rossz tapasztalatom, egy öregember jött oda, hogy miért egoliftelek, olyan súlyt válasszak, amit halkan letudok tenni. Mindezt 47,5kg-nál x10.

A köszönés szintén teljesen kihalt. És mellesleg nagyon nagy a fluktuáció, lehet, hogy a sok paraszt abba hagyja 2 hónap után, de elkezdi helyette másik 3. Az otthoni terem lenne a megoldás, de normális kerettel, meg súlyokkal bőven milliós kategória.

máj. 29. 15:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Hack guggolón utolsó köröm teljesen bukás, ami azt jelenti, hogy nekem is lent marad, nem akasztom vissza, mert nem tudom már vissza akasztani. De eszembe nem jutna, hogy úgy is hagyjam.. Lepakolom azt az X kgot és vissza akasztom. Jól is nézne ki, ha úgy hagynám, aztán mondjuk egy idős/terhes/bármilyen nőnek kellene lepakolnia 200kgot, mert én balfasz vagyok. :D

Sport iránti szeretet és tisztelet elmarad sajnos, valóban sokan edzenek divatból, van, aki több időt tölt el fényképezgetéssel, mint edzéssel..

máj. 29. 16:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert sajnos ez a tendencia! Tényleg minden edzőteremben egyre több a figyelmetlen, nemtörődöm, bun#ó ember. Süllyed az emberiség. Ezért kezdtem el inkább kora délelőtt járni, mert már nem bírtam a sok parasztot, no meg a késő délutáni/esti tömegnyomort. Engem a legjobban a köszönés hiánya, a pad összeizzadása idegesít, de főleg, amikor egy gépet/eszközt olyan dologra használ valaki, ami nem is arra való. Aki meg rendesen edzene, kérvényt kell benyújtania az idiótának, menjen már odébb bohóckodni. A legdühítőbb talán, amikor valaki pl. az 1 szem guggoló állványnál kezd el az üres 20 kilós rúddal bicepszezni, annak ellenére, hogy van 10 féle bicepszező állvány/rúd/gép/csiga + min. 50 db kézisúlyzó a teremben. De nem, neki feltétlen a guggoló állvány kell bicepzezni. Nem értem ezeket...!?
máj. 29. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartaják be a szabályokat, mert a legtöbb terem tulaj örül, ha összejön annyi, hogy ne legyen veszteséges. Nálunk pl 14 év a minimum korhatár az is még talán felügyelettel, most fejből nem emlékszem, mit írtak. Ehhez képest múltkor egy kb 10-11 körüli gyereket találtam egyedül a Hack guggoló gépben a földön állva és feszengette a foggantyút, hogy vajon, hogy működik. Ha nem lépek oda időben és szólok rá, akkor a kocsi elkaszálta volna a lábát, ha véletlenül sikerült volna neki kinyitni. Őrület! És persze, amit mindenki írt már, az már a napi rutin. Lassan Xanax-al kell edzőterembe menni! :)
máj. 29. 19:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Ez nagyon szomorú statisztika basszus. Guggolókertben/fekpadon üres rúddal bicepszező emberrel már én is találkoztam, és ennél jobban semmi se tud triggerelni. Pont egy olyan napon, amikor max közeli súllyal akartam guggolni. Erre az ürge benyögi, hogy ő most jött ide, és legalább 7 szett van neki hátra. (Az üres rúddal.) Mondtam neki, hogy neharagudjon, csak annyi lenne a kérésem, hogy a keret előtt csinálja, mert guggolnék. Erre a válasz: ő biztos nem, kifizette a bérletet mint én, és az előbb is elküldték, hogy máshol bicepszezzen, ő itt most bicepszezni fog, meg amúgy is, ő itt volt katona, mikor még laktanya volt, ki vagyok én hogy parancsolgatok neki. Én meg wtf?? Ott fordultam meg és jöttem el a fszba.

De amúgy most már tényleg azok lesznek hátrányban, akik komolyan veszik az edzést, mert az ilyen divatból edző, sportot nem-tisztelő alakok lesznek a középpontban. És a sztereotípiák is erősödni fognak sajnos ezáltal.

Mellesleg van egy teremtulaj ismerősöm, és beszélgettem vele is erről. Ami megnyugat, hogy igazat adott, ő is ezt a tendenciát látja. Viszont ő például szemet huny ezen dolgok felett, mert a basic, buta emberek hozzák neki a legtöbb pénzt, nem pedig az a szűk kis réteg, aki komolyan venné az edzést. Az egyszerű embereknek mindent ellehet adni. Úgyhogy ez nagyon szomorú, én nagyon szeretem ezt a sportot, de gusztustalan, hogy hová fajul ez az egész.

máj. 30. 00:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!