Ha túl magas a pulzusom futás közben, attól mi bajom lehet?
Nagyon szeretek futni, a szülés után újra elkezdtem január végén a kocogást városon belül.
Vettem pár éve csak erre a célra egy olcsó okosórát (Amazfit), hogy mérjem a távot meg az időt, de csak olyan hozzávetőlegesen, nem cél a pontosság. Csak most elkezdett idegesíteni, hogy mindig a VO2 max zónában van a pulzusom 90 fölötti százalékban. Amúgy ez szülés előtt is így volt, csak akkor egyáltalán nem foglalkoztam ezzel...
Én ebből nem nagyon érzek semmit, nyilván fáradt vagyok a futás végére, de semmi egyéb.
Lehet ettől valami bajom?
Vagy lehet, hogy gagyi az óra, és rosszul mér? Mondjuk inkább arra tippelnék, hogy akkor kevesebbet mérne...
Akkor szerintetek teljesen figyelmen kívül hagyhatom ezeket az értékeket?
Ha mégis azt vesszük alapul, hogy jól mér, akkor lehet probléma a magas pulzus miatt?
5!
Köszönöm, de engem igazából nem érdekel a pulzusom, ha normális, hogy megemelkedik 😀
Amúgy 180 körül van a max.
(Az alap vérnyomásom és pulzusom jó szokott lenni.)
Akkor van gond ha ülés közben magas
Ha valaki egy oroszlan elott menekul messze magasabb lesz meg a leirtnal is. De utána vissza áll
Mint írtam, nem vagyok kezdő futó...
Igaz, hogy időtől/kedvtől függően változnak a távok, de szülés előtt gyakran futottam 15 km felett is, visszanéztem, akkor is hasonlók voltak a pulzusértékek.
Most január óta futok megint heti 3-4 alkalommal, általában 6-10 km között, mikortól nem fogok kezdőnek számítani? (A pulzusértékek ugyan olyanok végig, semmi változás).
Ja, és 38 éves vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!