Esőerdei környezetben való soknapos túrára megfelelő bakancsot keresek. Esetleg valakinek tapasztalat?
Ilyen feltételek mellet csak katonai bakancs van , Salomon, Outodur , Altama
felejtős azok csak reklám bakancsok .
Amerikai Panama dzsungel bakancsot javaslom .
Legolcsóbb bakancs és nedvesség elvezető zokni.
Ha nem veszed észre azt a kígyót amelyik átharap egy bakancsot, akkor az udvarra se menj ki.
Szerintem egy kis kígyó rá se tud harapni egy bakancsra.
Műbőr meg harapás szempontjából ugyanolyannak tűnik, mint a bőr.
És nincs titkos tökéletes cipő.
Erőnlét, edzettség, mobilitás számít.
Én szinte mezítláb futok, túrázok.
Az etióp maratonisták is így kezdték.
Nem mindegy a relatív páratartalom és a hőmérséklet sem. Ha nem olyan magas, egy gore-texes baki simán jó lehet. Viszont ha izzasztó meleg van, akkor szerintem garantálható, hogy egy gore-texben berohad a lábad. Ergó, olyan baki kell, ami jól szellőzik, viszont az meg be fog ázni. Itt jön képbe a dzsungelbakancs. Mert amelyik cipő beázik, annak ki is kell tudni folyatni a vizet. A 2 apró lyukkal az alján elég jól is teszi a dolgát.
Nekem egy Baltes dzsungelbakancsom van, kb. 65 euró volt. Sokat túráztam benne és a tapadásával is igen elégedett vagyok. Az orránál belül van plusz fél-egy centi hely alapból, ami elég jól biztosítja a megfelelő levegőáramlást is. A sarka is elég jól van merevítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!