Futhatok, ha fáj a lábam?
Figyelt kérdés
Újabban nagyon rákaptam a futásra. Padon futok, órával, figyelve a tempóra, pulzusra, és fokozatosan terhelem magam egyre jobban. Nagyon jól fejlődök, habár még csak 3-4 hetek kedztem.
Viszont hiába hagyok ki 1-2 napot, a következő futás alkalmával vannak fájdalmaim itt-ott. Pl a térdhajlatom kicsit fentebb, a combom felé, vagy a sípcsontom közepén. Ezekkel nem nagyon szoktam foglalkozni, mert a bemelegítő gyaloglás/extrém lassú tempó után elmúlik, és futás közben már semmit nem érzek belőle, de akkor is aggasztó.
Lehet így futni, vagy egy komolyabb sérülést kockáztatok, és inkább többet kellene pihenni, mint 2 nap? Mitől fájhat? Nem nyújtok le rendesen utána? Kellene valami porcvédő?
2024. febr. 5. 16:18
1/2 anonim válasza:
Ha 3-4 hete kezdted, akkor normális lehet, ha kisebb fájdalom jelentkezik itt-ott. Arra nyilván nem tud senki garanciát vállalni kommentben, hogy mi okozhatja a problémát pontosan, és hogy lehet-e a háttérben sérülés kockázata, de a leírtak alapján valószínűleg nincs tényleges baj. Nyugodtan fektess nagyobb hangsúlyt a regenerációra és a mobilizációra, ha pedig hetek múlva is adott a fájdalom, esetleg erősödik is, akkor keress fel egy szakembert. Kamu porcvédőkre pedig ne költsd a pénzed.
2/2 anonim válasza:
Normális, nekem is volt bokámnál, aztán váltottam futócipőre és jobb is lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!