Súlyzós edzés mellett kardióval elérhető, hogy fogyjak és izmosodjak is közben?
4 hónapja kondizok és elkezdett beindulni az izomnövekedésem viszont van rajtam főleg a hasamon felesleg amit szeretnék leadni. Egyelőre csak az izomépítésre törekedtem, de nagyon zavar a súlyfelesleg a hasamnál, mert nem olyan jó így az összkép. Jelenleg 4x tartok súlyzós edzést egy héten és az lenne a tervem, hogy levezetésképpen minden edzés után 1 órát szobabicikliznék. Ezzel a tervvel elérhető lehetne az, hogy izmot is építsek, de közben fogyjak is zsírból?
Jelenleg 86kg vagyok, 23/F
Emellett az étrended is lényeges, hogy kalória deficitben legyél, de sok fehérjét is tartalmazzon az étrend.
A szobabicikli jó választás egyébként kardióra.
Kezdőként valamennyire lehetséges, de nem optimális. Egyértelműen valamikor le kell fogynod azt az extra súlyt, vagy most vagy később.
Mondjuk ha 6 kgt le akarsz fogyni az kb 10 hét azért az nem a világ vége.
Fogyásnál meg nem a kardio a lényeg(persze lehet hasznos de nem ettől fogysz le) hanem az étrendednek kell összességében kevesebb kalóriát és lehetőleg sok proteint tartalmaznia.
Teljeyen felesleges a kardió. Ráadásul a sulyzos edzes tobb kaloriat éget.
Legyél kalóriadeficitben, legyen meg az 1.6 gr feherje / testtomegkilogramm feherje feherjefogyazstas es mellette mehet a sulyzos edzes. Az idealisnal oassabban fog epulnibaz izom de folyamatosan fog lemenni zsir a deficit miatt
(Ugyanezt csinaltam evekig mert nagy sulyfeleslegbol indultam)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!