Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mivel kezdjem a testépítést?...

Mivel kezdjem a testépítést? (adatok lent)

Figyelt kérdés
21F 173cm 92kg! Eléggé izmos vagyok, és a nagy súlyok mozgatása se okoz gondot, de elégé formátlan az izomzatom! Soha nem gyúrtam csak 5éve fizikai munkát végzek! Fogynom kell azt tudom... Minden ötlet érdekel, mind a fogyókúráról, mind a a gyúrásról'
2010. okt. 22. 17:58
 1/9 anonim ***** válasza:

hmmm 173 cm és 92kg azigen..:D::D

SZerintem kezdj 1 diétával úgy, hogy szénhidrát bevitelt leviszed olyan 150-170g-ra és mellé tolsz olyan 3-3,5 g/testkilogrammonként fehérjét ( te esetedben olyan 278 g fehérje naponta.:)

Amúgy lemész konditerembe, beszélsz az arccal csináltatsz 1 edzéstervet(ami egyéni és csak a TE fejlődésedet segíti)

jobb helyeken ezt ingyen megcsinálják, de van ahol elkérnek 2-3ezer ft-ot...:/:)

Egyenlőre ennyit:)

ja és ha valaki nem ért egyet az ne szoljonle hanem javítson ki;):D

Ice;)(16/f)

2010. okt. 22. 18:02
 2/9 anonim válasza:

ha jól akarsz kinézni akkor kezdj el egy tömegnövelő edzéstervet úgyis itt a tél aztán ha eléred a 100-110 kilót jöhet a szálkásítás

az edzéseket oszt meg /mell-váll-tricepsz/

/láb-hát-bicepsz/ heti 3x gyúrj mert 48 óra egy izomcsoport teljes regenerálódási ideje figyelj arra ahogy kényelmes súlyokkal dolgozz először mert ha nekirontassz túledzettség léphet fel ami hamar elveszi a kedved a gyúrástol. 2000-3000 kalóriát vigyél be a szervezetedbe egy nap és mehet kb180 gramm fehérje is. növényi szénhidrátokat fogyassz edzés előtt egy órával vagy kettővel emésztésedtől függően . mert a növényi szénhidrát az hosszabb ideig biztosít energiát (rizs,tészta,bab,zabpehely) fehérje források (csirkemell,marhahús,túró)...és növeld az intenzitást ha már érzed h kevés a súly bocs ha olyat írtam amit már tudsz

F/15

2010. okt. 22. 20:17
 3/9 anonim ***** válasza:

15/f..:D

173cm-esen 100-110kilósan hogy nézne már ki?

92 kg-nálé mondja h fogynia kéne..

szálkásítson szerintem inkább először és utána tud építeni rá izmot, mert ha most tömegel akkor azt látja h egyre nagyobb darab lesz de izom alig fog látszódni és az elég demotiváló..

De ha tömegelne akkor is 2-3 ezer kalória egy 65-70kgos embernek elég... plusz fehérje legalább 2,5g/testtömegkilogrammonkét (kb 230g fehérje az ő tömegével számolva)

Plusz nála olyan 4800-5000kalóriát kéne be vinni naponta...

Ice;)(16/f)

de mjuk kiváncsi lennék h4xor vagy clint válaszára is..:D

2010. okt. 22. 20:45
 4/9 anonim válasza:

unokatesóm 175 cm és 104 kiló és egyáltalán nem visszataszító

ja és 110 kiló után még fogyna vagy 20 kilót ami zsír és így kb az eredeti súlyára mene vissza

2010. okt. 22. 20:50
 5/9 anonim ***** válasza:

ez nem úgy megy hogy hopp ledobok 20kilot....

tudod mennyi küszkködés és diéta van benne hogy akár 10kilót is lefogyjál izomveszteség nélkül...?

Nem azt mondtam h visszataszító csak demotiváló lehet...

Ice;)(16/f)

2010. okt. 22. 21:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi srácok, sok újat olvastam(igaz még nagyon kezdő vagyok, tehát nem nehéz...) Annyit módisítanék, hogy 172.5cm és kerek 90kg vagyok,(most mértem) de nem hiszem, hogy ez sokat számít!
2010. okt. 22. 22:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Én azt szoktam javasolni hogy 20%körüli testzsírnál már érdemes megfontolni a diétát.

Azért 20kiló leadása nem úgy megy hogy hopp és ledobtam 20kilót.Izomveszteség nélkül pedig nincs diéta.

2010. okt. 22. 22:54
 8/9 clint ***** válasza:

srácok azért én is 110 kg körül mozgok már és csak 178 cm vagyok:D:Dazért nem olyan visszataszító (remélem)

na én igazából mindőtöknek ellent kell mondjak. (én véleményem)

második válaszoló én kiváncsi lennék azért melyik szénhidrát nem növényi de mindegy:D

Sztem a diéta nem fontos, bőven elég ha áttér a tiszta étkezésre, a szénhidrátot nem kell túlzásba vinni, de nem is kell nagyon lenntartani, az első válaszoló nagyon sok fehérjét ajánl, nem szükséges tskg/3 grammot bevinni, a lényeg hogy minden étkezéssel egyél. Ennyi.

Az eredmény nyárra: megnövekedett izomtömeg, alacsonyabb testzsír persze egyik sem olyan gyorsan mintha tömeget növelnénk, vagy diétáznánk, ezt hívják testkompózíció javitásnak.

2010. okt. 23. 03:22
 9/9 A kérdező kommentje:
10kg az amit leszeretnék adni, 80 alatt már rosszul érzem magam :))
2010. okt. 23. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!