Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Meg lehet tanulni spárgázni...

Meg lehet tanulni spárgázni 30+osan?

Figyelt kérdés

Sosem voltam hajlékony. Elkezdtem egy spárgára edző nyújtást youtube video alapján.10 nap alatt egész sokat fejlődtem,de a spárga még messze van. Szóval eddig kb 90 fokba kinyitva már fájt mindenem,most eljutottam olyan jó 120 fokig.

Maga az edzésterv nem volt drasztikus,inkább jóleső. Viszont ma úgy ébredtem reggel,hogy iszonyú fájdalmat érzek a szallagjaimban. Ma kihagytam az edzést,de még mindig fáj. Ez a fejlődés jele lehet,vagy inkább hagyjam az egészet?

2023. dec. 30. 00:29
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ez testi adottság kérdése így 30-on felül. Én férfiként még talán mindig meg tudom csinálni, pedig nem vagyok tornász, de sokat csináltam anno ilyen talajgyakorlatokat. Backflip vagy helyből hátraszaltó már nem megy, vagy nem merem erőltetni 😅 pedig csak 31 vagyok

Spárgát és nyújtást vagy akármilyen torna gyakorlatot korlát segítségével gyakorold, ne csak úgy simán a talajon. Ha azt érzed meghúzódott a combod akkor nem szabad erőltetni, lassan és fokozatosan kell nyújtó gyakorlatokat csinálni. Izom szalag szakadást fogsz csinálni magadnak, ha túlságosan erőlteted.

2023. dec. 30. 02:37
 2/4 anonim ***** válasza:
89%

"iszonyú fájdalmat érzek a szallagjaimban"

A fájdalom sosem jó jel (itt konkrétan szakadni fog valami, ha nagyon erőlteted). Fokozatosan kell csinálni. Menj el pl. jógázni, ott (ha rendes szakemberrel találkozol) segítenek, hogyan tudod fokozatosan növelni a mozgástartományt.

2023. dec. 30. 05:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen meg lehet de nehéz. Én pl most vagyok 16, egy éve kezdtem táncolni. De még most sincs lent a spárgám.
2023. dec. 30. 12:01
 4/4 Metionin ***** válasza:
Igen de sokaknak hosszadalmas munka, akár évek. A lényeg, hogy ne erőltesd túl magad, amit írtál, az egy alapvetően merev embernek nagyon szép eredmény, ne siettesd. Tarts szünetet, pihentesd. Kezdőknek elvileg nem is szabadna naponta nyújtani csak 2-3 naponta.
2023. dec. 30. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!