Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért lőttek régen pisztolyokk...

Miért lőttek régen pisztolyokkal egy kézzel, manapság meg két kézzel?

Figyelt kérdés
F.cklogic mikor olyan pisztollyal lőnek kétkezesen, amit direkt egykezesre terveztek és mikor legyártották egykezesen is használtak

2023. nov. 27. 19:26
 1/5 anonim válasza:
Pontosabban célozzon?
2023. nov. 27. 19:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A régi, huzagolatlan csövű lőfegyverekkel nem lehetett olyan pontosan lőni mint a maiakkal. A célra tartották aztán elsütötték, nem javított volna sokat a végeredményen a gondos célzás, a szilárd tartás.

Még a pisztolyoknál pontosabb puskákat is tömegesen vetették be a csatákban, sortüzeket leadva az ellenség felé, hogy legyen valami eredmény.

2023. nov. 27. 21:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Igaz az előltöltősöknél, viszont én az 1910es, 20as, 30as évek pisztolyaira és forgótárasaira gondoltam.
2023. nov. 28. 05:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Hasonló nemértés ez, mint például 10 évvel ezelőtt rendőrként mindig simára borotvált arccal lehetett szolgálatot végezni, mára pedig már sok rendőr teljesít szolgálatot olyan szakállal, hogy vikingnek beillene. És nem értem az ilyen módszereket, amik ellentmondanak az elődjének.
2023. nov. 28. 06:27
 5/5 PMC Wagner ***** válasza:

Mert az volt az elv hogy ez egy másodlagos fegyver amit csak akkor húz elő az ember ha valamilyen oknál fogva nem tudja használni az elsődleges fegyverét vagy az egyik kezét.

És mivel eleve egy olyan platform amit nehéz és időbe telik megtanulni rendesen használni ezért aztán a pisztoly kezelését nem is oktatták (rengeteg haderőnél és rendőrségnél még ma is elég hiányosan teszem hozzá).

jan. 8. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!