Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 10-12 fokban milyen ruhába...

10-12 fokban milyen ruhába lehet futni? Nekem ilyen van ez nem lesz már hideg?

Figyelt kérdés

[link]

Nemrég kezdtem futni így nem tudom hogy is van ez? Tegnap is futottam délután, akkor meg se izzadtam de futás közben nem fáztam csak mikor meg álltam.

Köszönöm

2023. okt. 17. 16:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Amilyenben jól érzed magad. Ha nem fázol benne akkor simán
2023. okt. 17. 17:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt szokták mondani, hogy akkor jó, ha amikor kimész, kicsit fázol benne. Amikor mozogni kezdesz, akkor pont jó lesz. Jó rétegesen öltözni. Akkor le és vissza tudsz venni egy réteget, ha meleged van vagy fázol.
2023. okt. 17. 17:33
 3/5 anonim ***** válasza:
39%

10-12 fokos időjárásban kényelmesen futni lehet, de fontos megfelelően felöltözni ahhoz, hogy ne fázzunk. Itt van néhány ötlet a megfelelő ruházat kiválasztásához:

Felsőruházat: Válassz könnyű, légáteresztő és nedvességelvezető anyagból készült hosszú ujjú felsőt. Ezek a ruhák segítenek megőrizni a test hőmérsékletét, miközben elvezetik a nedvességet a bőrödről, így elkerülheted a túlzott izzadást és kihűlést.

Alsóruházat: Viselj hosszú futónadrágot vagy futószortst, amelyek szintén légáteresztő anyagból készültek. Ha nagyon hidegnek érzed az időjárást, akkor húzz egy könnyű hőtartó alsónadrágot is a futónadró fölé.

Rétegezés: A rétegezés a hideg időjárásban kifejezetten hasznos. Ha túl melegedni kezdesz, levehetsz egy réteget. Ez lehet például egy könnyű futódzseki vagy hosszú ujjú póló.

Sapkák és kesztyűk: A fejeden és a kézfejeden sok hő veszik el, így viselj sapkát és kesztyűt. Ezek megvédik a fejed és a kezeid hidegtől, és segítenek megtartani a test hőmérsékletét.

Futózokni: Viselj futózoknit vagy más hosszú zoknit, hogy melegen tartsd a lábadat.

Fényvisszaverő elemek: Ha késő délután vagy korán reggel futni mész, ügyelj arra, hogy viselj olyan ruházatot, amelyen fényvisszaverő elemek vannak. Ez növeli a láthatóságodat és a biztonságodat az utakon.

Mindig figyelj a saját testi jelzéseidre. Ha túl melegedni kezdesz, vedd le a felesleges rétegeket. Ellenkező esetben viselj még egy réteget. Mindenki eltérő, és fontos az egyéni komfortérzet megtartása futás közben.

2023. okt. 17. 17:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
10-12 fokban még póló vagy sportmelltartó és rövidnadrág. Én még ettől hidegebb időben is.
2023. okt. 21. 11:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
2023. okt. 28. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!