Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » 0 fokban futottam, utána ezek...

0 fokban futottam, utána ezek jelentkeztek, lehet baj??

Figyelt kérdés
Ma este 6kor elindultam ekkor ilyen 0fok korul volt, retegesen, aláöltözet, hosszújjú, pulcsi... de jo volt volt mert nem fáztam es nem is volt melegem... először futottak 5.5 km-t ott találkoztam egy ismerősömmel, lépcsőhazba dumálgattunk, kicsit megszáradtam de nem teljesen, ekkor visszaindultam így összesen futottam 11 km-t. Hozzáteszem a nyakam és a szám is takarva volt és a fejem is... itthon ettem egy kicsit, és elkezdett fájni a mellkasom, nem csak lélegzéskor, ugy mindig, majd elmult de továbbra sem tudom mitől lehetett, valaki esetleg segítene?Előre is köszi.

2021. febr. 1. 19:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igyál forró teát, C-vitamint vegyél be és öltözz fel most is melegen. Holnapra hátha elmúlik és remélhetőleg nem lett semmi. Máskor meg inkább ne állj meg izzadtan, mert hidegben ez elég hülye ötlet.

Mindenesetre ha nincs semmi, akkor se mennék pár napig futni.

2021. febr. 1. 19:43
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Kellett neked emberkedni, mások örülnek, ha meleg szobában, idilli környezetben fogyasztják el a vacsorájukat. Te meg, mint az állatok, szaladgálsz a hidegben. Majd most megtanulod! 😀
2021. febr. 1. 20:20
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
Hiába öltözöl be, kapkodod a jéghideg levegőt. Én sem bírtam a futást hidegben, mondjuk én amúgy is nagyon rossz futó vagyok. Ilyen hidegben érdemes mérsékeltebb intenzitású mozgást végezni, amikor nem kapkodod ennyire a levegőt. Én már csak bringázok ebben az időben, és beosztom úgy a terhelést, hogy még viszonylag kényelmesen kapjak levegőt, de így is előfordult néha egy kis torokkaparás, taknyolás. Szerencsére ezek csak ilyen egynapos meghűlések.
2021. febr. 1. 20:58
 4/5 A kérdező kommentje:

#1,#3 köszönöm.

#2 Énis általában otthon fogyasztom el a vacsorámat, csak én nem egész este azt eszem hanem még télen is sportolok. Célok, álmok miatt sajnos muszaj tenni is valamit, nem csak otthon ülni... Illetve még annyi hogy nem kapkodom a levegőt, mindig rendezett lelegzetvetelel futok, és szájfedőm is van szoval meleg levegot szivok mar be..Nem sprintelek, utemesen futolepesben megyek... De köszönöm a segítőkész hozzászolásokat.

2021. febr. 1. 21:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor azt tudom mondani, hogy ha azóta jól vagy, próbálkozz még, hátha megszokod. Érzetre meleg a levegő, amit beszívsz? Futás közben nem érzed kellemetlennek?

Az is a baj amúgy, hogy lakott területen ilyenkor leül a szmog, és autók, kémények füstjét szívod be. Szóval érdemes olyan helyet keresni, ahol alacsony a légszennyezés.

2021. febr. 1. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!