Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot ajánlanátok? 42N

Milyen sportot ajánlanátok? 42N

Figyelt kérdés
42 éves nő vagyok, és szeretnék valamilyen rendszeres testmozgást beiktatni az életembe, ami jól átmozgat, fitten tart. Kisfalunkban most nagy divatja van a trx-nek és a crossfitnek, minden “kapuzárásos” azt nyomja, de nekem nem tetszik, a térdem sem bírná. Túlsúlyos nem vagyok, 163cm, 50kg. Heti 3-4 alkalmat tudnék rászánni. Mit ajánlanátok?
2023. szept. 26. 23:06
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Neked tökéletes lesz ezek közül valamelyik.Sakk,ping pong,tollaslabda,csocsó,darts,teke,esetleg unalmas szombat délutánokra kifestőkönyv színezés.
2023. szept. 27. 00:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Úszás, ha van a környéken uszoda. Ha van elérhető vízpart, akkor tavasztól őszig evezés vagy kajak. Télen, ha hó van, sífutás, ahhoz nem kell hegy, csak hó.
2023. szept. 27. 04:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A kick-box-ot mondtam volna, de a térd miatt akkor nem jó.

Nordic Walking, úszás, vízi torna, kerékpározás.

2023. szept. 27. 06:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Az úszás viszonylag könnyen megoldható lenne. Egyszerre mennyi lenne a táv, amit le kellene nyomni, hogy legyen értelme? Vagy inkább időben mérjem, és a táv majd fokozatos nő?
2023. szept. 27. 09:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Azt javaslom, hogy kezdd 30-40 perc mozgással. Az sem baj, ha kezdetben szünetekkel, közbeiktatott pihenőkkel csinálod. Ahogy növekszik az állóképességed, egyre többet tudsz majd folyamatosan mozogni és növelheted az edzés idejét és intenzitását is.

Szokták mondani, hogy nem szenvedni kell, hanem úszni. Ez az úszásnál eléggé a jó technikán múlik. Emiatt egy ideig nem az intenzitás növelésére tenném a hangsúlyt, hanem a technikajavításra. Meg fogod látni, hogy jó technikával, hosszú siklásokkal mennyivel könnyebb úszni.

Hogy hosszabb távon se legyen unalmas az edzés, érdemes változtatni a programot és mind a négy úszásnemben úszni. Vagy amennyit tudsz, a többit pedig érdemes megtanulni, gyakorolni.

2023. szept. 27. 10:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2023. szept. 27. 11:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Hogy ne legyen unalmas az úszás, ilyen gyakorlatokat is lehet csinálni, mint ebben a videóban: [link]

Sokkal nehezebb, mint amilyennek látszik.

Aquawallgym és CombatSwim videókat érdemes még keresni, ha tetszik ez az edzésforma.

2023. szept. 27. 12:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi mégegyszer a tippet! Tegnap már voltam is az uszodában. Most még néhány (vagy amennyit kell) alkalommal edző segít, hogy jó legyen a technikám, illetve a hátúszást egyáltalán nem tudom, azt megtanítja. Baromi jól éreztem magam!
2023. szept. 29. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!