Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen küzdősportot tanuljak?...

Milyen küzdősportot tanuljak? ( Karate vagy valami más? )

Figyelt kérdés

Sziasztok.

- Pàr napja kutatok a neten, mi is az a karate.

- Sok stílust találtam

( shotokan, goju ryu, kyokushin stb....)

- leginkább a YT-on a nézelődtem a google mellet.

Ott is versenyket.

- de amit láttam, egyszerűen esztetikailag szörnyű:

Ahogy kergetik egymást a szőnyegen mint a kakasok és mellre ütnek,(tudom hogy erős) néha néha egy rúgás..igazából hasonlit a Kick Boxra, Boxra csak más a beállas.

— Akkor ez a karate?

— Forma gyakorlatok jók lehetnek önvedelemre?

Amit szeretnék :

1. Teljes erőbedobással, alárendelni magam egy küzdősportban, amit élvezettel csinálok.

2. Ha támadás ér az utcán, akkor megtudjam védeni magam

3. Látványos legyen ( abba éreznem jól magam, magabiztosnak)

4.A filmek, csak filmek?

Az a koreográfia nem állja meg a helyét az életben.

- Esetleg kung fu?

5. - Segitsetek légyszíves ne gùnyolodjatok

6. Köszönöm

2023. aug. 27. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen küzdősportot tanuljak?"

Bármilyet, ami tetszik.

"Ha támadás ér az utcán, akkor megtudjam védeni magam"

Erre soha nincsen garancia (lsd. a békéscsabai késelős esetet). A legokosabb, ha kikerülöd a felesleges konfrontációt.

2023. aug. 27. 16:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj ki több küzdősportot is, és akkor megtalálod a neked megfelelőt idővel.

Én 8 éves korom óta karatézok és imádom.

Arra semmi garancia nincs, hogy megúszod az utcai balhét ha belekeveredsz.

Legjobb elkerülni, de ez se mindig lehetséges.

2023. aug. 27. 16:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van, a balhét illetően, én sem vagyok az a balhés gyerek...
2023. aug. 27. 16:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Kung fu ról, mi a velemenyetek Magyarországon?
2023. aug. 27. 16:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A látványos és az önvédelemre való szinte két végpontként is szerepelhetne.

Beállítottság függő, hogy te melyikben éreznéd otthonosan magad. A thai box vagy kick box elég kemény tud lenni. De a klasszikus box vagy a judo sem elhanyagolható. Az UFC-ben általában a földharcban is jártasság az, ami a leginkább kifizetődő. Nyilván az utcán nem ez a lényeg, de azért megemlítettem.

2023. aug. 27. 17:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

És azt megnézted már, hogy mondjuk 20 perc távolságon belül mi elérhető? Gyalog, busszal, autóval, bicajjal, amivel közlekedni szoktál. Sokkal messzebre úgysem fogsz edzésre járni...

És ott most éppen fogadnak kezdőket?

Milyenek az edzéseik? Milyen arcok járnak oda? Beillenél oda, jól éreznéd magad?

Mert hosszas videózás és gyakoris érdeklődés után lehet, hogy kijönne, hogy neked Professor Master Paulito Conho goshin-jitsu-capoeira-bambino-xi-minh-shiu-sorayama-kukatu-sambo stílusa passzolna, csak épp Professor Paulito heti két edzést tart, egyet Nepálban 6000 méteren, a másikat meg az Andok nyugati lejtőjén egy titkos dojóban, ahol Muszasi mester 12 éves kori koponyáját őrzik ereklyeként... Szóval érted, mire akarok kilyukadni.

Akármelyik küzdősportot elkezdheted, az egyenes ütés az mindenhol egyenes ütés, a hátsó gáncs meg hátsó gáncs. Aztán meglátod, hogy élőben is tetszik-e, tudod-e csinálni, vagy az első benyelt ütéstől elmegy a kedved az egésztől.

2023. aug. 28. 10:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Erre felé van egy csomó tanfolyam. Még krav Maga is.

Kung furol mi a velemenyetek?

Erre csak Wing Tsun van?

Tapasztalat :)

2023. aug. 28. 12:01
 8/9 Thunderfairy ***** válasza:
Pont a Wing Tsun-t mondják itt a legnagyobb, leghaszontalanabb hülyeségnek. Ami hatékony védelmet adhat egy pusztakezes szituációban azok pont a küzdősportok.
2023. aug. 28. 20:07
 9/9 kojee válasza:
Ahogy már írták is, oda menjél edzeni ahol jó a társaság, és neked tetszik. + a látványos és a hatékony messze tud egymástól elhelyezkedni. A wing tsun is jó ha az tetszik. Gyors saját példa: nekem a kali tetszett, találtam helyet ahol tanítják, tele van nagyon szép mozgással, amik leginkább akkor használhatók ha elöbb a másik embert megpüfölöd megrugdosod és éppen úgy jön ki hogy valamelyik technikát épp használni tudod. Én 4 éve csinálom (ami semmi), 1-1.5 év között azt éreztem, hogy ja valamit tudok, meg tudom védeni magam. Azóta elmúlt, a dojoban rá kellet jönnöm, hogy a mesteremhez képest behozhatattlan tudáshátrányban vagyok, meg arra is mennyire nagyon sérülékeny az emberi test, tehát utcán nem akarok verekedi és utánna meg a bíróságon állni mert maradandó károsodást szenved a másik...
2023. aug. 29. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!