Taekwondo, Judo, vagy Brazil Jiu-jitsu feketeövet nehezebb szerezni, melyiknek van nagyobb értéke?
Judoban a fehér-citrom-narancs öveket megszerezheted a saját edződnél, igazából a narancs övhöz kezdenek bonyolódni a dolgok.
Fehér övre leszorítások, esések.
Sárga övre 6 dobás, újabb leszorítások, földharc elemek. A dobásokat állásból, egy irányba kell bemutatni.
Narancs öv további 8 dobás, átmenetek, további földharc stb, viszont a dobásokat mozgásból kell bemutatni, és mindkét irányba.
Ennyi dobást nem egy év alatt fogsz megtanulni, heti 5 edzéssel sem.
Ezek után már a regionális vizsgabizottság előtt vizsgázol, és alsó hangon 1-1 év kivárás. (Zöld-kék-barna). Megannyi további dobás minden alkalommal.
Ezután jöhet a danvizsga, a nage no kata 12 dobását kell bemutatni, de azt úgy, hogy még a kisujjad is tankönyvi helyzetben van. Hosszú évek munkája, és nem a saját mestered dönt úgy, hogy megérdemelted, nesze egy szép fekete öv... Ifik, juniorok nemzetközi szinten még simán barna övben versenyeznek (bár van, aki addigra felkötheti a fekete övet, de még azoknak sem törvényszerű, akik tizenéve, kisgyerek koruktól kezdve ebben élnek).
"Taekwondo, Judo, vagy Brazil Jiu-jitsu feketeövet nehezebb szerezni, melyiknek van nagyobb értéke?"
Teljesen egyénfüggő, hogy kinek melyik lesz a könnyebb.
"onnantól kezdve nem tudtam komolyan venni amikor arról volt szó, hogy a BJJ feketeöv megszerzése az egy Harvardi diploma megszerzésével egyenlő nehézségű"
Igen, ez nyilvánvalóan hülyeség.
Köszi a válaszokat!
Na most azt találtam, hogy taekwondonál átlagosan 4 év a feketeöv, BBJ-nál 6-8.
Judot nem találtam.
Nem az számít, mikor szerzed meg a fekete övet, vagy hogy megszerzed -e egyáltalán... alacsonyabb övszintek is sokat tudnak érni....
Az edzések intenzitása és komolyan vétele a lényeg, nem annyira az övfokozat.
Aki kizárólag a fekete övért menne el taekwondo - zni, az inkább maradjon otthon és xbox - ozzon....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!