Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek mit csináljak?

Szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés
Tehát...már kb fél vagy háromnegyed éve azon szenvedek hogy elkezdjek edzeni, elsőnek saját testsúlyal próbálkoztam de egyedül elég nehéz volt, kértem segítséget több embertől is edzéstervben, mindig azt mondták hogy majd segítenek de persze nem lett belőle semmi, így edzésterv nélkül csak össze vissza kapálózás lett a vége. Ez eléggé elvette a kedvem az egésztől, azután egy pár hétig nem csináltam semmit, azután elhatároztam hogy futni fogok és beiratkoztam karatéra is, azt tudni kell hogy van egy családtagom aki kick-boxolt és hát ő...eléggé öntelt, így mondogatta nekem hogy úgy sem fog menni, így ezektől is elvette a kedvem. Az a baj hogy mindig elkezdek hinni abban hogy ha veszek majd valami edzős cuccot akkor majd az elhozza nekem a "megváltást". Mostanában az edző teremben kezdtem el hinni, de félek hogy ez is egy kudarc lesz, szerintetek hogyan törjem meg ezt a sorozatot? A válaszokat előre is köszönöm.

2023. jún. 28. 23:19
 1/6 Szabi15 ***** válasza:
100%
Amit kiválasztasz, amellett maradj meg, attól függetlenül, hogy mások mit mondanak. Nem számít, elsősorban magadért kell csinálnod. Ha sikerül, majd irigyek lesznek. Ha miattuk feladod, meg majd mondják hogy ők megmondták. Hát ki kiváncsi erre. Ne hagyd másoknak hogy lerombolják a magadba vetett hitet. Ezen kívül szerezz szakembert. Egy edzőt a kondiba például, ha már egyedül nem megy. Interneten is sok forrást tudnál találni, vagy könyvekben, a saját testúlyos edzéshez. De a kondihoz annál is jobban javaslom az eddzőt. És ne egyből várj csodákat. Ezzel az sportcuccos vásárlással azt gondolom, hogy az a fajta vagy, aki nagyon hamar szeretné az eredményeket. Azok nem jönnek maguktól. Kitartóan kell csinálni, kő kemény munkával, egy jó ideig, hogy megláthasd az eredményét.
2023. jún. 29. 03:45
 2/6 anonim ***** válasza:
64%
Én hülye meg is vettem, tavasszal dobáltam ki mindet.
2023. jún. 29. 06:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én áprilisban kezdtem edzeni. Kizárólag otthon, egykezes súlyzóval. Rákerestem YT-on, csomó jó videó van. Én az alap szintnél maradtam, mert alulról kell építkezni. Ha úgy érzem, hogy mehet a komolyabb, akkor keresek olyat. Konditeremben sosem jártam még, de szeretnék. Mert azért ott csak-csak komolyabb eredmények érhetők el. Persze ha a légkör megfelelő.

Nekem a környezetemmel nincs gond. A családom támogat az edzésben. Veszek fehérjéket, multivitamint. Nemrég protein szeleteket (rendeltem, meg ilyen CBA-st is boltban), illetve tesztoszteront (mondjuk ez 30 alatt nem nagyon kell, én 32 leszek). Cukros vagyok, így a tömegnövelők nekem nem nagyon előnyösek. Az izom elég lassan jön, meg a súly is kb alig. Nagyjából 2 kiló jött rám ez alatt a 2,5 hónap alatt, de ez sem állandó. Nem is szakadok meg az edzésben, igyekszem úgy csinálni, hogy a munkában is tudjam mozgatni a karjaimat pl:D Szóval így nehéz sokszor jó pofával hozzáállni a dolgokhoz, az edzéshez.

Azt mondom, hogy keress neten videókat, edzésterveket, stb. Nem kell nagyon komolynak lennie, csak indítsanak el az úton. Itt azért fontos az is, hogy erős legyen az elhatározásod. Ahogy te is írtad, ha elveszi valami csira a kedved, akkor lehet napokig nem fogsz semmit edzeni, mert hát minek akkor? Az eredmények sem azonnal jönnek. Kell mondjuk 1 hét, hogy látszódjon valami. Kicsit nagyobb bicepsz pl. És utána szívesebben fogsz tükörbe nézni, mert látható lesz a változás. Ha valaki próbál eltéríteni az útról amin elkezdtél haladni, ne tedd meg nekik azt a szívességet, hogy meghátrálsz! És azzal se foglalkozz, hogy elkezdenek példálózni, hogy pl ők ennyi idő alatt mennyivel jobban haladtak mint te! Mindenkinek a saját lépéseiben érdemes haladnia.

Nekem van 2 bevált videós, az ő munkásságukat követem. Angol nyelven. Nekem úgy néz ki bevált a módszerük. Egyszerű, könnyen megvalósítható. Ha érdekel írj rám, elküldöm a linkeket. Nem akarom itt kitenni.

2023. jún. 29. 10:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

3 vok.

Amúgy ahogy előttem is írták, ha van lehetőséged, fordulj egy olyan emberhez, aki segíthet az edzésben. Tanácsokat ad, esetleg külön foglalkozik veled edzőteremben. Persze nem ingyen. Nem tudom ez hogy működik, de jó ötlet ez is, hiszen hozzád igazítja az edzést.

A jó zenék is segítenek. Megadják a ritmust, jobb is lesz tőle a kedved. Nekem NEFFEX eléggé bevált.

2023. jún. 29. 10:31
 5/6 anonim válasza:
100%
Szia! Én is sok sportot kipróbáltam, de amit tudok tanácsolni az az, hogy ne érdekeljen hogy mások mit mondanak. (Leszámítva ha egészségügy) mármint ha elkezdése sportolni azt azért csináld mert szereted. De azt is mértékben kell. Ha egy sport megtetszik, akkor tarts ki amellett. A futás meg tényleg jó dolog azt támogatom. De a sportcuccoknál is az van, hogy nem kell szupermárkás dolgokat venni, mert legtöbbször csak a márkát veszed meg. Én a asicszot ajánlom, mert az nekem bevállt.
2023. jún. 30. 14:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj el thaiboxolni, járj rendszeresen minden edzésre, és egy év múlva a kickboxert el fogod verni :) szard le mit gondolnak. Próbáld ki, menj oda, esetleg az edzőtől kérj privát órát, hogy neked ez új és elég zárkózott vagy, nehezen oldódsz fel. Én ugyanígy kerestem meg az edzőm, és abszolút biztatott, hogy jöjjek csak, jó lesz, nem kell stresszelni. Egy jó társaságot fogsz találni új haverok és lesz egy rohadt jó hobbid.
2023. júl. 3. 04:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!