Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Offenzív (önvédelmi) küzdőspor...

Offenzív (önvédelmi) küzdősportok?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, úgy érzem itt az ideje valami hasznosat sportolni. Meg mivel Pestre járok suliba, Blahán is sokat vagyok, ezért szeretnék valami küzdősportot elkezdeni, ami inkább támadójellegű.
2010. okt. 12. 17:14
 1/7 anonim ***** válasza:

A kérdésed nem elég konkrét, jelenleg csak annyit tudnák tenni, hogy felsorolok mondjuk tíz offenzív küzdősportot. Pontosíts! Milyen szeretnél, ami spórol a mozdulatokkal vagy ami agresszívebb taktikára épít? Ami az ütéseket hangsúlyozza, vagy ami a rúgásokat? Ami látványos, akrobatikus technikákat is tartalmaz, vagy ami csak hatékonyságra törekszik? Ami nagy hajlékonyságot is fejleszt, vagy ami erre kevés hangsúlyt fektet?

Ha ezekre válaszolsz, máris tudok tanácsot adni.

2010. okt. 16. 00:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Természetesen az első sorban "tudnék"-ot akartam írni, elírtam csupán. A frász tört ki, amikor visszaolvastam.. :)
2010. okt. 16. 00:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Agresszívabb taktikák, ütés-rúgás lehet benne akármennyi, akármilyen eloszlásban, hatékonyságra törekedjen. A hajlékonyág is mindegy, igazából, jó ha van benne. Most ezek a válaszok jöttek így a válaszodból szemezgetve.
2010. okt. 16. 15:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Rendben. Három jut eszembe, ami jó lehet Neked:

1. Kyokushin karate: Nagy erő, erőteljes technikák, gazdag technikai repertoár (talán túl gazdag is), ütések-rúgások egyaránt, ugró-forduló rúgás és egyenes ütés egyaránt szerepel. Bár hatékony harcművészet, de hátrány lehet, hogy lassan érik be az ott szerzett tudás, és bár törekszik a maximális küzdelmi hatékonyságra, számos formagyakorlat oktatásával és a művészeti jelleg megőrzésével talán a kisebb célszerűség érzetét keltheti, és sok olyat tanulhatsz ott, aminek nagyon sokáig nem láthatod a gyakorlati hasznát.

2. Tae-Kwon Do: Minden elmondható róla, mint amit az előbb leírtam, annyi különbséggel, hogy az erő helyett inkább a gyorsaságot és az ügyességet hangsúlyozza, és sokkal jobban épít rúgásokra, igen akrobatikus technikákra is; míg egy karateka kb. 40%-ban használ rúgásokat, egy Tae-Kwon Do-s esetén ez 70%. Akrobatika, ügyesség, küzdősport, művészeti jelleggel, 24 formagyakorlattal, ami ugyanúgy felveti a lassan beérő tudás problémáját.

3. Muay Thai: Erő, gyorsaság, hatékonyság, küzdelem. Semmi formagyakorlat, semmi művészeti jelleg, csak kőkemény küzdelem és küzdelmi hatékonyság. Kevés technika, viszont azokat tökélyre csiszolva. Térd és könyök hangsúlyozása, amik a közelharc legveszélyesebb fegyverei. Brutális, csonttörő erejű köríves rúgások. Extrém kondíció. Versenysport.

Ezt a hármat tudom ajánlani, Te döntöd el, melyiket választod. A leírtak a lapján valamiért van egy olyan érzésem, hogy talán a Muay Thai lenne a legalkalmasabb számodra.

Csinálhatsz egyszerre akár kettőt is, viszont hármat semmiképp, az már sok lenne. Ha így döntesz, akkor azt javaslom, hogy a Muay Thai mellé válassz egyet a másik kettő közül.

Remélem tudtam segíteni.

2010. okt. 17. 12:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, Muay Thaiozik(ha jól tudom, Thai-boxként van elhíresülve Mo-n) az egyik osztálytársam is, gondoltam, hogy ez lesz a vége, mert Én is erre gondoltam, azokból amiken elgondolkodtam, meg talán még Krav Maga. Mert a hatékonyságra szeretnék törekedni.
2010. okt. 20. 18:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja, és nagyon szépen köszönöm a választ!
2010. okt. 20. 18:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült az ízlésedhez illőt ajánlanom. Ha a hatékonyságot előtérbe helyezzük, akkor a Krav Maga mindenképpen felmerül, viszont az kifejezetten defenzív rendszer, ezért nem említettem meg.

Sikeres edzést kívánok!

2010. okt. 21. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!