Futópadba való "kapaszkodás"-ról történő érdeklődés?
Sziasztok.
A tapasztalatom a következő:
Mindenki azt mondja, a szabadban fussak, (ami felénk egyébként sík terep) mert sokkal többet ér, mivel a futópadon én a "sprint" szakasznál (ez nekem 8km/h sebesség, még a gyaloglás szakasz az 6km/h sebesség) kapaszkodom a pad karjába, ami plusz tehermentesítés, így mínusz erőkifejtés.., viszont a dőlésfok a maximumra állított..
Ehhez képest, mikor padon vagyok 45 percet, megvan a 600 kalória égetés, és hiába fogom a majrévasat sprintnél, szakad rólam a víz, utána sokkal energikusabbnak, edzettebbnek érzem magam, stb.
Kiváncsiságból végeztem sík terepfutást is 2 hétig, egyik településtől a következőig földúton, ami 5 km-ert tesz ki, kb ugyanúgy 45 percet vesz igénybe, viszont az óra legjobb esetben is csak 300 kalória égetést jelez ki. Nem szakad rólam a víz, nem érzem azt az aztkövető energikus stb érzést mint pad után, pedig itt nem "kapaszkodtam" értelemszerűen.
Viszont utóbbinál be vannak állítva pontosan a paramétereim amiből pontosabban képes az óra+alkalmazás mérni az égetésem, tehát valószínűleg ez a kb 300 kalória reális, még padnál, (nekem régebbi padom van), az se pulzus mérést nem végez, ahogy egyéni paramétereket se lehet betáplálni a pontos mérés érdekében.
Most gondolnék arra, lehet a pad jelezte 600 kalória égetés, nem is annyi valószínűleg? De mégis jobban verejtékezem rajta amég el nem érem a 600 kalóriát, hiába nem tudja a súlyom magasságon stb, és hiába fogom a kapaszkodókat rajta.
Na a regényem lényege, tényleg sokat "tompít" az, ha valaki sprintnél kapaszkodik padon? (Ami még egyébként logikusnak is tűnik elsőre..) Hogy nekem mindenki ezzel jön, annak ellenére hogy a tapasztalatom pedig ezzel ellentétes?
A válaszokat előre is köszönöm.
A dőlésfok miatt fárasztóbb és elvileg több kalóriát is éget el, mint a sík terep.
Egyébként meg ott fuss, ahol szeretsz. Ha neked jobb a futópad, akkor azt használd.
Ha a szabadban, akkor vigyázz, hogy milyen talajon. Nekem a futó ismerőseim szinte mind betonon kezdték, tönkre ment mindenük, fáj mindenük.
Eleve ha fogod a kapaszkodót rajta, kb. fele annyira lesz megterhelő a séta, szóval, ha az a célod, hogy minél több kalóriát égess ezzel, akkor ne fogd a kapaszkodót, mert sokkal könnyebb úgy..
Egyébként pedig: Az okosórák, vagy bármilyen eszköz, TÚLBECSÜLI az elégetett kalóriák számát.
Az a 45perc alatt 600 kalória körülbelül megfelel a felének (vagy még annyinak sem). Ha az okosórád 1000 kalóriát ír ki, akkor el is hiszed neki? Nagyon túlbecsülik ezek a dolgok, és emiatt nem is érdemes velük foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!