Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kit mi motivál a futásra? Mi...

Kit mi motivál a futásra? Mi segít nem feladni?

Figyelt kérdés
2023. máj. 24. 09:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Hogy a futás a választott sportágam, ebben szeretnék jó lenni, ezt szeretni hosszútávon űzni, az életem része. Ha neked nem ez a választott sportágad, akkor keresd meg azt a mozgásformát, ami mellett hosszútávon is leteszed a voksodat.
2023. máj. 24. 10:08
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék "ennek élni"

Csak valamit mozogni egy kicsit délutánonként.

Ezért kezdtem el futni, de elég sokszor megállok, fulladok, megpihenek. És nem sok kedvem van erőt szedni magamon.

2023. máj. 24. 10:55
 3/11 anonim ***** válasza:
57%
Válassz másik mozgásformát.
2023. máj. 24. 10:59
 4/11 A kérdező kommentje:
És mit javasolsz?
2023. máj. 24. 11:04
 5/11 anonim ***** válasza:
Bármit, amire lehetőséged van, ami elérhető, amihez kedved van.
2023. máj. 24. 11:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem célom van a futással, az motivál.

Jelenleg viszont több a demotiváló tényező, amik miatt sajnos nem végezhetem ezt a tevékenységet, leginkább a sérülésveszély: laza inakkal vagyok megáldva, ezért egy rossz lépés is komoly szakadásokat okozhat, mert az izomra-csontra-ízületre hárul a tartó terhelés. Illetve amúgy is minden ilyen mozgásszervi részünkre rossz hatással van a futás, nagyon igénybeveszi ezeket a kapcsolatokat. Egyszerűen így nem csinálhatom, kész 😕

Egy maratont szeretnék majd lefutni az életemben azért, de most nem vagyok olyan stabil élethelyzetben, hogy fel tudjak építeni magamnak egy viszonylag biztosabb testet, ami jobban ellenállna a futás káros hatásainak.

Így marad az úszás, meg az edzőtermezés szakemberrel, aki figyel ezekre a hiányosságaimra.

Előbbinél a Balatonátúszás volt a cél. Sikerült, sima ügy volt. Bár az időn még bőven faraghatok, 2:24 óra. A rekord 1 óra alatt van, szóval illene azért 2 óra alá beférnem 😅

Szóval ilyeami motivációkat érdemes találni.

Illetve a futásról kellene tanulnod.is, ha ezt akarod csinálni, nem csak kimenni és futni. Rengeteg videó van fent neten, főleg angol nyelven nagy a tudásbázis, amik segítenek megérteni és kialakítani a helyes mozgást, tempót, légzést, stb... Illetve vannak itthon futó csoportok, van aki ingyenes edzéstervet is ad, szóval érdemes ezekkel foglalkozni, csatlakozni.

Tehát nincs semmi baj a kifulladássalsem, annyit jelent csak, hogy túl gyorsan mentél. Futásnál így kezdőként az aerob tartomány közelében kell maradni, azaz amikor még tudsz ah orrodon levegőt venni.

Én magamból kiindulva viszont mindenképp más sportágat javaslok. Úszás egyértelműen a legkíméletesebb mozgáslehetőség, így azt.

2023. máj. 24. 11:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam,

40 éves voltam mikor született és 130kg, valamint úgy éreztem meg fogok halni hamarosan…

Most egészségesnek érzem magam, 53 vagyok 85kg és minél tovább szeretnék az élete része lenni.

2023. máj. 25. 10:04
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy én az ugrálókötelet javaslom ha nincs kedved futni, azzal nagyon lehet állóképességet fejleszteni, az pedig meghozhatja a kedvet a futáshoz.
2023. máj. 25. 10:05
 9/11 anonim ***** válasza:

En imadok futni. Nagyon regota futok zenethallgatva kozben. Na meg van egy nagydarab erosallkapcsu kutyam,aki mindenem szetragja : butort meg amirol megfigyelte,h szeretem,ha tobb nap tellik el a megszokottnal a kovetkezo kozos 3 oras futasunkig.

😂

2023. máj. 27. 09:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez a kardio sport közbeni orron át légzés nagyon megosztó az edzők, sikeres hobbifutók körében is. Mindenesetre nekem pont attól menne el a kedvem a futástól, ha erőltetném az orrlégzést közben.

Egyébként nekem bevált, hogy eleinte stepper, aztán futópadon emelkedőn gyaloglás, olykor bicajozás és úgy futás.

Plusz meg kell tanulni lassan, könnyen futni. Igen, tény, hogy ebben segít az orrlégzés, de nem az az egyetlen módszer a könnyű futás megtanulására.

Jó ötlet lehet, ha mondjuk heti 3 futás mellett bicajozol (pl be munkába, ha 5-10 km-re van és nem a hegy tetején), túrázol, úszol. Nomeg fontos az erősítés is.

2023. máj. 27. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!