Az ökölvivásnál melyik a legfontosabb gyakorlat:? árnyékolás?! Az mit is jelent pontosan? :D
Figyelt kérdés
2010. okt. 9. 09:39
1/3 anonim válasza:
Az árnyékolás annyit jelent, hogy a boksztechnikákat a levegőbe küldve gyakorlod. Azaz nem partnerrel gyakorolsz, nem zsákot ütsz, hanem egy elképzelt ellenféllel harcolva ütsz a levegőbe magad elé, gyakorlod az elhajlásokat, taktikázol, mintha valójában küzdenél. Az, hogy ez-e a legfontosabb gyakorlat, szerintem egyéni meglátás kérdése, de az biztos, hogy nagyon fontos, kihagyhatatlan, minden edzésen gyakorolni kell. Minél jobban sikerül elképzeled az ellenfelet, minél jobban sikerül beleélni magad a harchelyzetbe közben, annál hatékonyabb.
2/3 anonim válasza:
így van, de szerintem a kesztyűzés a legfontosabb, mert ott vagy éles helyzetben és kiderül, hogy mennyire tudod hasznosítani az ellesett ütéseket, elmozgásokat, védéseket... meg az is érdekes, hogy mindenkivel máshogy öklözöl (legalábbis én igen)
3/3 anonim válasza:
Mindegyik gyakorlat fontos.Tegyük fel,hogy nagyon jól bunyózol,de nincs állóképességed.2-3 percig kimozoglak,aztán már nem kapsz levegőt és egy képzetlenebb,de jobb állóképességű ember is simán lever.
A legfontosabb az állóképességi edzés és a kesztyűzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!