Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért szeretnek az emberek...

Miért szeretnek az emberek sportolni, miért sportolnak, miért van az hogy én nekem szinte fizikai fájdalmam van, ha sport csak az eszembe jut?

Figyelt kérdés

Olyan sok ember jár edzésre ide oda, futni, gyúrni stb., ez olyan jó dolog? Olyan jó érzés milyen? Mi jó a sportban?

Számomra a világ legrosszabb dolga bármit inkább meg csinálnék ,inkább nem eszek, de a sport számomra a halál a gondolatától is rosszul vagyok. Volt egy időben amikor egészségügyi probléma miatt sportolni kellett, egy hónapig bírtam, utána szinte sírtam hogy ezt tovább nem akarom csinálni. Létezik olyan hogy sport fóbia vagy mi ez?

2023. ápr. 14. 11:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

"Létezik olyan hogy sport fóbia vagy mi ez?"

Ezek szerint igen. Azt tudd, hogy az egészséges élet alapja a mozgás, és a rendszeres fizikai aktivitás. Illetve a sport egy hobbi, egy kikapcsolódási forma, egy élvezetes tevékenység, amiben fejlődni lehet, ami mind pszichésen, mind fiziológiailag rengeteg előnyt biztosít az egyén számára. Nem lehet, hogy esetedben csak arról van szó, hogy nem találtad meg azt a sportágat, azt a mozgásformát, amiben örömöd leled, ami motivál, amihez kedved lenne hosszútávon? Ha a futáson és a gyúráson kívül nem jut eszedbe más sportág, az azért beszédes. Ma már minden település minden utcájában van száz különböző sportegyesület. Nem lehet, hogy csak a több százból kéne választanod egyet?

2023. ápr. 14. 11:41
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Endorfint termék, boldogsághormont. Lehet, hogy a te szervezetedben valami miatt nem. Felszabadító érzés, edzés közben úgy érzem, hogy a Himaláját is meg tudnám mászni.
2023. ápr. 14. 11:45
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Az én endorfinom a csokis baklava :-P És az is sport, mert le kell érte cammognom a gyrososhoz :-D
2023. ápr. 14. 11:47
 4/13 A kérdező kommentje:

"Azt tudd, hogy az egészséges élet alapja a mozgás, és a rendszeres fizikai aktivitás"

Szerintem lehet sport nélkül is egészségesen élni nagymamám 97 évig élt és szinte sosem mozgott nem portált, valamint aki sportolnak ismerőseim mindenkinek vannak sérülései kisebb nagyobb műtéteket voltak már a térdével stb. Nekem semmi én teljesen jól vagyok az egészséges élet alapja a no sport

2023. ápr. 14. 11:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt hülyeséget írsz, mert az ép testhez kell a mozgás, csak nem szabad túlzásba vinni. Gyógytorna jellegű edzések, mobilizációs gyakorlatok egy bizonyos kor felett kellenek, ha nem akarsz lerobbanni.

Amúgy én azért csinálom mert jó érzés fizikailag és mentálisan kikapcsol mellette pedig még jól is nézek ki tőle.

2023. ápr. 14. 11:58
 6/13 anonim ***** válasza:
94%

"nagymamám 97 évig élt és szinte sosem mozgott"

És mamád nem járt minden nap a piacra, nem gyalogolt misére, nem kapálta be a kertet, nem ültetett növényeket, nem cseszte a rezet egész nap a konyhában, és még sorolhatnám? Ezek is fizikai aktivitások. Továbbá egyetlen esetből ne akarj általános következtetést levonni. A nagymamád szerencsés volt, tök jó, de a legtöbb nem-sportoló egyén a nyugdíjat sem éli, vagy legalább is nagyon rossz egészségügyi állapotban.

"aki sportolnak ismerőseim mindenkinek vannak sérülései"

A sérülés benne van a pakliban sportolóknál, de nem sportolóknál is. Rengeteg ügyfelem úgy kapott gerincsérvet, hogy semmit nem sportol, szimplán csak napi 8 órában ücsörög az irodában, és ez az életmód meg is teszi a hatását. Rengeteg ügyfelemnek úgy van teniszkönyöke, hogy nem teniszezik, nem is sportol semmit, szimplán csak egész nap a kezében van a telefon, és ettől az állandó statikus terheléstől/feszüléstől begyulladt az alkarja. Továbbá célszerű elkülöníteni a versenysportot a hobbisporttól. A versenysportnál nyilván nagyobb az esély a sérülésre, amíg hobbisport esetén inkább az a jellemző, hogy valamit nagyon rosszul kell csinálni ahhoz, hogy lesérülj.

"Nekem semmi én teljesen jól vagyok"

Reméljük, hogy ez így lesz 1 év múlva is, 5 év múlva is, 10 év múlva is. Egyébként honnan tudod, hogy jól vagy? Jársz rendszeresen szűrővizsgálatokra? Van rendszeres vérképed? Méred a vérnyomásodat/vércukrodat? Tudatosan táplálkozol? Gondolom nem.

2023. ápr. 14. 12:01
 7/13 A kérdező kommentje:

Reméljük, hogy ez így lesz 1 év múlva is, 5 év múlva is, 10 év múlva is. Egyébként honnan tudod, hogy jól vagy? Jársz rendszeresen szűrővizsgálatokra? Van rendszeres vérképed? Méred a vérnyomásodat/vércukrodat? Tudatosan táplálkozol? Gondolom nem.

De ezek mind megvannak és remélem sokáig fogok ilyen egészségben mert az egészség multifaktoriális és minden másra figyelek csak a sportra nem remélem sokáig élek így

2023. ápr. 14. 12:04
 8/13 anonim ***** válasza:

"minden másra figyelek csak a sportra nem remélem sokáig élek így"

Mi is reméljük. Hajrá!

2023. ápr. 14. 12:08
 9/13 anonim ***** válasza:

Az étkezés tesz ki sokkal többet.

Nekem se termel endorfint a sport.

Egy emberre hiába mutatsz rá, nem reprezentatív mintavétel.

Sok ember van, aki nulla sporttal is fel bír menni a lépcsőn, jó a vérképük stb. Kimondhatatlanul irigylem őket.

2023. ápr. 14. 12:18
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha olyan emberekre irigykedsz akik fel tudnak menni a lépcsőn akkor már baj van... :D
2023. ápr. 14. 12:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!